Nota: 9,6
Ingrediente:
- 1300g apa
- 250g zeama de la pui
- 1 ceapa medie (80g)
- 1 morcov congelat (80g)
- 70g telina congelata
- 50g pastarnac congelat
- 40g praz verde congelat
- 15g ulei
- 7g sare
- 4g delikat
Optional:
1 cartof
1. Se adauga:
- 1 ceapa (100g)
2. Tocați: 3 sec / viteza 5
3. Se adauga:
- 1300g apa
- amestec de legume pentru ciorba (450g - Penny)
- 1 morcov (120g)
- ardei rosu (90g)
- 80g telina
- 60g pastarnac
- 50g praz verde
- 15g ulei
- 7g sare
- 4g delikat
4. Se gateste: 33 min. la 100C
-------------------------------------
Se fierbe separat puiul fara sare.
- eu am pus 2 aripi, 1 gat, si oasele cu putina carne de la piptul de pui
Puiul se adauga cu galustele la finalizarea programului de 33min.
- 7g sare
- 4g delikat
4. Se gateste: 33 min. la 100C
-------------------------------------
Se fierbe separat puiul fara sare.
- eu am pus 2 aripi, 1 gat, si oasele cu putina carne de la piptul de pui
Puiul se adauga cu galustele la finalizarea programului de 33min.
-------------------------------------
5. Se pun galustile cu o lingurita care se bagă mai intâi în supa fierbinte!
(galustele pot parea mici cand sunt crude, dar vor creste de peste 2 ori in volum la fiert)
6. Se gateste: 12 min. la 100C
(galustele pot parea mici cand sunt crude, dar vor creste de peste 2 ori in volum la fiert)
6. Se gateste: 12 min. la 100C
7. Se adauga:
- patrunjel verde
8. Se lasa:
- 10 minute sub capac, in abur.
-------------------------------------
Intre timp se pregatesc galustele:
- 1 ou (60g)
- gris (cantitate egala cu greutatea oului)
- 2g sare
- 1 lingura ulei (la sfarsit)
- se sparge oul intr-un vas
- se adauga grisul in ploaie
- se bate bine
- se adauga sarea
- se adauga uleiul
- se bate bine
- grisul se lasa 10 minute „la odihnit”
-------------------------------------
Foarte important este timpul de odihna al compozitie pentru galuste, dupa amestecarea oului cu grisul si sarea. Grisul are nevoie de min. 10 minute ca sa inceapa sa se umfle inainte de a se forma galustele.
(cantitatea de gris trebuie sa fie egala cu greutatea oului cu coaja)
(daca este grisul fin, cantitatea grisului trebuie sa fie mai mica cu 5g)
https://savoriurbane.com/galuste-de-gris-pufoase/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu