luni, 5 aprilie 2010
Pui aromat cu pasta de curry verde
Ingrediente pentru 4 porţii:
4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele
o conservă de 400 de ml de lapte de nucă de cocos
o mână de fistic
Ingrediente pentru pasta de curry:
6 cepe verzi, spălate şi curăţate
4-6 ardei iuţi verzi de mărime medie, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunţi
2 căţei de usturoi
1 rădăcină de ghimbir
1 lingură de seminţe de coriandru pisate
½ linguriţă de piper negru măcinat
2 tulpini de citronela, curăţate şi tocate mărunt
2 mâini de busuioc proaspăt, cu tulpină cu tot
3 mâini de coriandru proaspăt, cu tulpină cu tot
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
câteva frunze de lămâie verde
coaja şi sucul de la 3-4 lămâi verzi, după gust
Mod de preparare:
Puneţi toate ingredientele de la pasta de curry într-un robot de bucătărie şi amestecaţi-le până când totul devine o pastă verde şi omogenă. După, tăiaţi piepţii de pui, şi marinaţi bucăţile de pui în puţină pastă timp de 30 de minute.
Puneţi piepţii de pui într-o cratiţă sau wok încins cu puţin ulei. Prăjiţi bucăţile de pui timp de 4 minute, apoi adăugaţi restul de pastă de curry. Atenţie pentru că va sfârâi şi va împroşca ulei! Turnaţi laptele de nucă de cocos, amestecaţi şi fierbeţi la foc mic până se face puiul. Asezonaţi cu sare, piper şi suc de lămâie verde după gust.
Presăraţi fisticul şi câteva frunze de coriandru şi serviţi cu orez fiert sau tăiţei, ori cu o salată din bucăţi de nucă de cocos, roşii, castraveţi şi lămâie verde.
https://romanialibera.ro/stil-de-viata/reteta-zilei/reteta-lui-jamie-oliver-de-pui-aromat-cu-pasta-de-curry-verde-316138
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu