sâmbătă, 1 august 2020
Salată de quinoa cu dovlecei, morcov si rosii
Ingrediente:
1 ceapă verde, tăiată bucăți
70 g morcovi, tăiați bucăți
140 g dovlecei, tăiați bucăți
400 g apă
1 ½ linguriță sare
50 g quinoa
80 g roșii, tăiate cubulețe
2 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet balsamic
1 linguriță semințe de negrilică (numită și chimen negru)
1 priză piper alb măcinat
Preparare:
Puneți în bol ceapa verde și mărunțiți 5 sec./viteza 5. Transferați într-un castronel și dați deoparte.
Puneți în bol morcovii și dovleceii și mărunțiți 3 sec./viteza 5. Transferați în recipientul Varoma și dați deoparte.
Turnați apa în bol, adăugați 1 linguriță de sare și aduceți la fierbere 5 min./Varoma/viteza 2.
Adăugați quinoa, poziționați Varoma și gătiți la aburi 13 min./Varoma//viteza 2.
Dați Varoma deoparte, strecurați quinoa prin coșul de înăbușire și lăsați-o să se scurgă. Transferați legumele din Varoma și quinoa într-un castron și lăsați-le să se răcorească cel puțin 10 minute. Adăugați ceapa verde mărunțită, roșiile tăiate cubulețe, uleiul de măsline, oțetul balsamic, semințele de negrilică, ½ linguriță de sare și piperul. Amestecați și mai asezonați, după gust. Puneți salata în frigider până în momentul servirii.
Hints & Tips:
Quinoa este o pseudo-cereală, în sensul că nu este o cereală - deci nu conține gluten - dar se folosește la fel ca cerealele.
Quinoa are o ușoară aromă de nucă și se poate folosi atât în preparate sărate, cât și dulci.
Se poate servi și drept garnitură, în loc de orez, mămăligă sau paste.
Puteți face variante ale salatei adăugând pătrunjel, cepșoară, busuioc, mentă sau stafide, după preferință.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r428765
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu