Ingrediente
- 225 g bere tare
- 1 linguriță pudră espresso instant
- 225 g zahăr
- 225 g unt nesărat, tăiat cubulețe (2,5 cm/1 in.), plus plus pentru uns
- 285 g ciocolată neagră (vezi sfatul)
- 140 g făină universală
- 1 lingura amidon de porumb
- 3 lingura de cacao pudra (toate tipurile)
- ⅛ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita extract de vanilie, natural
- ¼ lingurita sare
- 3 oua mari
- 1 gălbenuș de ou, dintr-un ou mare
Pregătirea
- Puneți berea și pudra
de espresso în bolul de amestecare, puneți coșul de fierbere în loc de
ceașca de măsurare pe capacul bolului de amestecare și gătiți
10 min/Varoma/viteza 2 . - Preîncălziți cuptorul la 180°C/350°F. Ungeți o tavă de copt (23 cm x 33 cm/9 in. x 13 in.) și tapetați cu hârtie de pergament, lăsând marginile să atârne peste părțile laterale ale tavii (excesul de pergament va servi drept mânere pentru a scoate brownie-ul). Pus deoparte.
- Adăugați zahăr și unt, puneți coșul pentru fierbere în loc de ceașca de măsurare pe capacul vasului și topiți
5 min/100°C/viteza 1 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de mixare cu o spatulă. - Adăugați fulgi de ciocolată, introduceți paharul de măsurare și amestecați
30 sec/viteza 2 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de mixare cu o spatulă. - Adaugati faina,
amidonul de porumb, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, vanilia,
sarea, ouale si galbenusul de ou si amestecati
10 sec/viteza 4 . - Se toarnă aluatul în tava pregătită și se întinde cu o spatulă. Coaceți 20-23 minute (180°C/350°F). Lasati sa se raceasca complet in tava inainte de a folosi hartie de copt pentru a scoate brownies-urile. Se răcește la temperatura camerei înainte de a tăia în 16 bucăți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu