miercuri, 1 februarie 2023

Brownie tari

 

 

Ingrediente

  • 225 g bere tare
  • 1 linguriță pudră espresso instant
  • 225 g zahăr
  • 225 g unt nesărat, tăiat cubulețe (2,5 cm/1 in.), plus plus pentru uns
  • 285 g ciocolată neagră (vezi sfatul)
  • 140 g făină universală
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 3 lingura de cacao pudra (toate tipurile)
  • ⅛ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita extract de vanilie, natural
  • ¼ lingurita sare
  • 3 oua mari
  • 1 gălbenuș de ou, dintr-un ou mare
 

Pregătirea

  1. Puneți berea și pudra de espresso în bolul de amestecare, puneți coșul de fierbere în loc de ceașca de măsurare pe capacul bolului de amestecare și gătiți 10 min/Varoma/viteza 2 .
  2. Preîncălziți cuptorul la 180°C/350°F. Ungeți o tavă de copt (23 cm x 33 cm/9 in. x 13 in.) și tapetați cu hârtie de pergament, lăsând marginile să atârne peste părțile laterale ale tavii (excesul de pergament va servi drept mânere pentru a scoate brownie-ul). Pus deoparte.
  3. Adăugați zahăr și unt, puneți coșul pentru fierbere în loc de ceașca de măsurare pe capacul vasului și topiți 5 min/100°C/viteza 1 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de mixare cu o spatulă.
  4. Adăugați fulgi de ciocolată, introduceți paharul de măsurare și amestecați 30 sec/viteza 2 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de mixare cu o spatulă.
  5. Adaugati faina, amidonul de porumb, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, vanilia, sarea, ouale si galbenusul de ou si amestecati 10 sec/viteza 4 .
  6. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se întinde cu o spatulă. Coaceți 20-23 minute (180°C/350°F). Lasati sa se raceasca complet in tava inainte de a folosi hartie de copt pentru a scoate brownies-urile. Se răcește la temperatura camerei înainte de a tăia în 16 bucăți.
 

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r813326

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu