miercuri, 1 februarie 2023

Înghețată de vanilie


Ingrediente

  • 2 păstăi de vanilie
  • 600 g lapte integral
  • 200 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
  • 180 g zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 1 priză sare (optional)

 

Pregătirea

  1. Despicaţi păstăile de vanilie în lung şi răzuiţi seminţele. Puneţi seminţele de vanilie şi păstăile secţionate în bol. Adăugaţi laptele integral, frişca lichidă, zahărul, gălbenuşurile şi sarea şi reglaţi 8 min./90°C/cavaler 2 . Scoateţi păstăile de vanilie din bol.
  2. Turnaţi compoziţia în tăviţe pentru congelator (de aluminiu, silicon) nu prea adânci (max. 4 cm) şi acoperiţi cu folie alimentară. Lăsaţi compoziţia să se răcească, apoi puneţi tăviţele în congelator timp de minimum 10 ore.
  3. Scoateţi tăviţele din congelator şi lăsaţi-le 15 minute în frigider, apoi tăiaţi îngheţata cuburi (4 x 4 cm), cu un cuţit bine ascuţit. Puneţi jumătate din cuburi în bol şi zdrobiţi 20 sec./cavaler 6 , apoi mixați 10 sec./cavaler 4 ajutându-vă de spatulă. Transferaţi îngheţata într-un bol pentru servit.
  4. Puneţi şi restul de cuburi de îngheţată în bol şi zdrobiţi 20 sec./cavaler 6 , apoi mixați 10 sec./cavaler 4 ajutându-vă de spatulă. Transferaţi îngheţata în bolul pentru servit şi serviţi imediat.

 

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154097

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu