Ingrediente
- 2 păstăi de vanilie
- 600 g lapte integral
- 200 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- 180 g zahăr
- 6 gălbenușuri
- 1 priză sare (optional)
Pregătirea
- Despicaţi păstăile de
vanilie în lung şi răzuiţi seminţele. Puneţi seminţele de vanilie şi
păstăile secţionate în bol. Adăugaţi laptele integral, frişca lichidă,
zahărul, gălbenuşurile şi sarea şi reglaţi
8 min./90°C/cavaler 2 . Scoateţi păstăile de vanilie din bol. - Turnaţi compoziţia în tăviţe pentru congelator (de aluminiu, silicon) nu prea adânci (max. 4 cm) şi acoperiţi cu folie alimentară. Lăsaţi compoziţia să se răcească, apoi puneţi tăviţele în congelator timp de minimum 10 ore.
- Scoateţi tăviţele din
congelator şi lăsaţi-le 15 minute în frigider, apoi tăiaţi îngheţata
cuburi (4 x 4 cm), cu un cuţit bine ascuţit. Puneţi jumătate din cuburi
în bol şi zdrobiţi
20 sec./cavaler 6 , apoi mixați10 sec./cavaler 4 ajutându-vă de spatulă. Transferaţi îngheţata într-un bol pentru servit. - Puneţi şi restul de cuburi de îngheţată în bol şi zdrobiţi
20 sec./cavaler 6 , apoi mixați10 sec./cavaler 4 ajutându-vă de spatulă. Transferaţi îngheţata în bolul pentru servit şi serviţi imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu