miercuri, 1 februarie 2023

Negresă

 


Ingrediente

  • 250 g ciocolată amăruie, 70% cacao, tăiată bucăți
  • 220 g unt nesărat, tăiat cuburi, plus pentru uns forma
  • 380 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 priză sare
  • 150 g făină
  • 150 g nuci curățate, jumătăți (optional)

 

Pregătirea

  1. Preîncălziţi cuptorul la 170°C. Ungeţi tava (cca. 30 x 20 cm) şi tapetaţi-o cu hârtie de copt, lăsând marginile hârtiei să depăşească marginile tăvii (surplusul de hârtie vă va ajuta să scoateţi prăjitura din tavă).
  2. Puneţi ciocolata în bol şi mărunţiţi 5 sec./cavaler 7 .
  3. Adăugaţi untul şi topiţi 4 min./70°C/viteza 2 .
  4. Adăugaţi zahărul, ouăle, sarea şi făina şi amestecaţi 1 min./cavaler 4 . Curățați pereții bolului cu spatula.
  5. Adăugaţi nucile şi amestecaţi 10 sec./cavaler 4 .
  6. Transferaţi compoziţia în tava pregătită, distribuind compoziţia uniform. Coaceţi 23-25 minute (170°C) sau până când scobitoarea iese din aluat cu numai câteva firimituri. Scoateţi prăjitura din tavă ajutându-vă de marginile hârtiei de copt. Lăsaţi să se răcească şi serviţi prăjitura tăiată pătrate.
 
 

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154107 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu