Ingrediente
- 250 g ciocolată amăruie, 70% cacao, tăiată bucăți
- 220 g unt nesărat, tăiat cuburi, plus pentru uns forma
- 380 g zahăr
- 6 ouă
- 1 priză sare
- 150 g făină
- 150 g nuci curățate, jumătăți (optional)
Pregătirea
- Preîncălziţi cuptorul la 170°C. Ungeţi tava (cca. 30 x 20 cm) şi tapetaţi-o cu hârtie de copt, lăsând marginile hârtiei să depăşească marginile tăvii (surplusul de hârtie vă va ajuta să scoateţi prăjitura din tavă).
- Puneţi ciocolata în bol şi mărunţiţi
5 sec./cavaler 7 . - Adăugaţi untul şi topiţi
4 min./70°C/viteza 2 . - Adăugaţi zahărul, ouăle, sarea şi făina şi amestecaţi
1 min./cavaler 4 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugaţi nucile şi amestecaţi
10 sec./cavaler 4 . - Transferaţi compoziţia în tava pregătită, distribuind compoziţia uniform. Coaceţi 23-25 minute (170°C) sau până când scobitoarea iese din aluat cu numai câteva firimituri. Scoateţi prăjitura din tavă ajutându-vă de marginile hârtiei de copt. Lăsaţi să se răcească şi serviţi prăjitura tăiată pătrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu