Ingrediente
- 2 ardei capia frumosi
- 1 ardei iute
- 1 ceapa medie sau 3-4 fire de ceapa verde
- 4-5 catei mari de usturoi
- 4-5 rosii de vara zdrobite si trecute prin sita sau 500 ml suc de rosii cu pulpa (passata) sau rosii cuburi la conserva
- 3 linguri bune de ulei de masline
- 1 varf de cutit de zahar
- sare, piper negru macinat
- 2 lingurite cu varf de boia dulce (sau mix cu iute, afumata)
- condiment traditional: chimion (cumin, nu chimen de la noi!),
- 6 - 7 oua
- optional: 100 g de branza (feta, telemea, mozzarella, cascaval sau mix din mai multe feluri)
Am corectat aciditatea sosului cu o priza de zahar. Era prea acru. Am fiert acest ghiveci de legume cam 10 minute la foc mediu, fara capac, pana a scazut un pic si sosul s-a legat (rosiile de vara sunt mai apoase decat passata din cutie).
Am incins cuptorul la 180 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz). Am ales o forma termorezistenta (poate fi si Jena sau o tava metalica mai adanca) si am turnat continutul tigaii in ea.
Am rupt bucatele de feta pe care le-am presarat pe-aici, pe-acolo. In reteta traditionala nu apare branza insa va asigur ca este tare buna cu ea!
Am spart pe rand 7 oua si le-am asezat in niste mici adancituri formate cu dosul lingurii. Le-am sarat si piperat
Am taiat mozzarella in baghete pe care le-am distribuit peste toata shakshuka. Am mai stropit-o cu o lingura de ulei de masline si am bagat-o la copt.
https://savoriurbane.com/ghiveci-de-legume-cu-ochiuri-reteta-de-shakshuka/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu