Ingrediente:500g lapte
80g zahăr
70g ciocolată amăruie, 65% cacao, tăiată bucăți
25g amidon de porumb (vezi recomandarea)
20g cacao
2 ouă
10g unt
8g esenta rom din sticluta de 38ml
Preparare:
1. Puneţi:
- 80g ciocolată amăruie, 60% cacao, ruptă bucăți
2. Mărunţiţi 10 sec./viteza 10
3. Adăugaţi:
- 500g lapte
- 80g zahăr maxim
- 25g amidon de porumb
- 20g cacao
- 2 ouă
4. Gătiţi: 12 min. / 90°C / viteza 3,5
5. Adăugaţi:
- 6g maxim esenta rom din sticluta de 38ml
- 10g unt sau 1 - 2 linguri frișcă lichidă, 35% grăsime (optional)
6. Mixaţi: 10 sec. / viteza 4
Transferaţi imediat în boluri de desert individuale şi lăsaţi să se răcească.
Se ţine în frigider minimum 1 oră înainte de a servi.
6. Mixaţi: 10 sec. / viteza 4
Transferaţi imediat în boluri de desert individuale şi lăsaţi să se răcească.
Se ţine în frigider minimum 1 oră înainte de a servi.
Hints & Tips
Ajustaţi cantitatea de ciocolată după propriul gust:
Ajustaţi cantitatea de ciocolată după propriul gust:
- 120g pentru o aromă delicată
- 180g pentru un desert bogat în ciocolată.
Dacă folosiţi ciocolată cu conţinut mai redus de cacao, reduceţi cantitatea de zahăr, dacă doriţi.
Pentru o cremă fluidă, omiteţi amidonul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu