sâmbătă, 31 decembrie 2022

Budinca cremă de ciocolată


 Ingrediente:

500g  lapte
80g  zahăr
70g  ciocolată amăruie, 65% cacao, tăiată bucăți
25g  amidon de porumb (vezi recomandarea)
20g  cacao
2  ouă
10g  unt
8g  esenta rom din sticluta de 38ml

Preparare:

1. Puneţi:
                - 80g ciocolată amăruie, 60% cacao, ruptă bucăți

2. Mărunţiţi 10 sec./viteza 10

3. Adăugaţi:
                  - 500g  lapte
                  - 80g  zahăr maxim
                  - 25g  amidon de porumb
                  - 20g  cacao
                  - 2  ouă

4. Gătiţi:  12 min. / 90°C / viteza 3,5

5. Adăugaţi:
                   - 6g maxim esenta rom din sticluta de 38ml
                   - 10g unt sau 1 - 2 linguri frișcă lichidă, 35% grăsime (optional)

6. Mixaţi: 10 sec. / viteza 4

Transferaţi imediat în boluri de desert individuale şi lăsaţi să se răcească.

Se ţine în frigider minimum 1 oră înainte de a servi.
 
Hints & Tips

Ajustaţi cantitatea de ciocolată după propriul gust: 
                     - 120g  pentru o aromă delicată
                     - 180g  pentru un desert bogat în ciocolată.

Dacă folosiţi ciocolată cu conţinut mai redus de cacao, reduceţi cantitatea de zahăr, dacă doriţi.

Pentru o cremă fluidă, omiteţi amidonul.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154086

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu