ingrediente
paste
brocoli
smantana
branza(de vaci, burduf)
usturoi
unt
sare, piper
cascaval mix lidl
Am ales o tigaie mai adâncă în care am pus smântâna dulce, crema de brânză și usturoiul tocat și le-am amestecat bine cu un tel. Am asezonat lejer cu sare și mai intens cu piper măcinat + câtiva fulgi uscați de ardei iute. Am încălzit sosul la foc mediu și apoi l-am fiert 4-5 minute ca să scadă un pic și să se mai îngroase.
Am stins focul, am scos un polonic din apa pastelor într-o ceașcă și apoi am strecurat totul. Acest polonic de apa fierbinte se pune ulterior în tigaie doar daca sosul este prea gros.
Imediat am răsturnat pastele și broccoli în tigaia cu sosul de smântână cu cream cheese și am amestecat delicat. Am mai lăsat tigaia pe foc 30 de secunde. Tot acum am pus câțiva stropi de zeamă de lămăie.
Am stins focul și am presărat pastele cu brânza rasă – fără să amestec încă! Am acoperit tigaia cu un capac și am tras-o deoparte timp de 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu