Ingrediente:
200 g ceapă roșie, feliată subțire (1-2 mm)
30 - 40 g oțet de vin roșu, după gust
10 g pătrunjel proaspăt, doar frunzele
50 g ulei de măsline extravirgin
½ cățel de usturoi (opțional)
40 g suc proaspăt stors de limetă
½ linguriță sare, plus extra după gust
1 vârf de piper alb măcinat
300 g apă
500 g creveți mari cruzi, curățați și fără venă (aprox. 1 kg creveți în coajă)
2 - 4 limete, feliate (2-3 mm)
200 g bulb de fenicul, feliat subțire (1-2 mm)
400 g roșii cherry, înjumătățite
Preparare:
Așezați un bol pe capacul vasului robotului de bucătărie și cântăriți în el ceapa și oțetul de vin roșu.
Amestecați pentru a acoperi și lăsați deoparte.
Puneți în vasul robotului de bucătărie pătrunjelul, uleiul de măsline, usturoiul (dacă îl folosiți), sucul de limetă, sarea și piperul alb și emulsionați 20 sec/viteza 8.
Transferați dressingul într-un alt bol și lăsați deoparte.
Puneți apa în vasul robotului de bucătărie.
Puneți creveții cruzi curățați în vasul Varoma, presărați cu 2-3 vârfuri de sare și adăugați 3 felii de limetă.
Așezați Varoma în poziție și gătiți la abur 10 min/Varoma/viteza 1.
Scurgeți ceapa prin tava Varoma și aruncați oțetul.
Scoateți Varoma, introduceți tava Varoma cu ceapa, așezați Varoma înapoi în poziție și gătiți la abur încă 5 min/Varoma/viteza 1.
Scoateți Varoma.
Puneți ceapa și feniculul pe un platou de servire, adăugați jumătățile de roșii cherry și așezați creveții deasupra.
Stropiți salata cu dressingul și garnisiți cu feliile de limetă rămase.
Serviți la temperatura camerei sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu