Ingredients
- 1 - 2 căței de usturoi
- 100 g ceapă, bucăți (2-3 cm)
- 50 g ardei grași roșii, bucăți (2-3 cm)
- 50 g ardei grași, verzi, bucăți (2-3 cm)
- 50 g ulei de măsline
- 100 g ciuperci champignon, proaspete, sferturi
- 100 g dovlecei, cuburi (1 cm)
- 100 g fasole verde congelată, bucăți
- 200 g orez cu bob rotund
- 1 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
- 1 lingură boia de ardei
- 1 linguriță sare
- 1 pliculeț pudră de șofran
or ¼ linguriță turmeric măcinat - 650 g apă
- 200 - 400 g năut, din conservă, clătit și scur
Preparation
- Puneți în bol usturoiul și tocați
2 sec./viteza 7 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați ceapa, ardeii roșii, ardeii verzi și uleiul, puneți protecția antistrop pe capacul bolului de mixare și rumeniți
Temperatură ridicată . - Amestecați bine cu ajutorul spatulei, puneți paharul de măsurare în orificiul din capac și tocați
6 sec./viteza 4 . - Adăugați ciupercile, dovleceii și fasolea verde, apoi prăjiți
3 min./120°C//viteza . - Adăugați orezul, cubul de concentrat vegetal, boiaua, sarea, pudra de șofran și apa. Poziționați recipientul Varoma și cântăriți în el năutul. Puneți capacul Varoma și fierbeți la aburi
15 min./Varoma//viteza . Îndepărtați Varoma și transferați năutul într-un vas pentru servit. Adăugați orezul și amestecați delicat cu spatula. Lăsați orezul să se odihnească timp de 5 minute, apoi serviți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu