vineri, 10 ianuarie 2025

Tort crumble cu mere

 


Ingredients

  • unt, pentru uns forma

Crumble

  • 75 g migdale decojite
  • 75 g făină
  • 70 g unt, rece, tăiat cuburi
  • 50 g zahăr brun

Stratul de mere

  • 400 g mere, curățate de coajă, fără căsuțele cu semințe, feliate (0,5 cm)
  • 20 g zeamă de lămâie
  • 50 g zahăr brun

Blatul

  • 100 g zahăr
  • 100 g unt, tăiat cuburi
  • 2 ouă mari (63-73 g)
  • 100 g făină cu agent de creștere
  • 40 g fulgi de migdale, pentru decor


Preparation

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați cu hârtie de copt o formă cu fundul detașabil (Ø 20 cm), ungeți pereții formei cu unt și dați-o deoparte.

Crumble

  1. Puneți în bol migdalele și măcinați 10 sec./viteza 10.
  2. Adăugați făina și untul și activați Turbo/1 sec./3 ori. Curățați pereții bolului cu spatula.
  3. Adăugați zahărul brun și activați Turbo/1 sec./3 ori. Transferați crumble într-un castronel și dați deoparte.

Stratul de mere

  1. Așezați un castron pe capacul bolului de mixare, cântăriți în el merele, zeama de lămâie și zahărul brun, amestecați bine și dați deoparte.

Blatul

  1. Puneți în bol zahărul, untul și ouăle și amestecați 30 sec./viteza 4. Curățați pereții bolului cu spatula.
  2. Adăugați făina cu agent de creștere și amestecați 20 sec./viteza 4. Transferați compoziția în forma pregătită.
  3. Distribuiți uniform merele cu tot cu zeama peste stratul de aluat, răsturnați deasupra amestecul crumble, apoi presărați deasupra fulgii de migdale ca decor. Coaceți 45-55 minute (180°C), sau până când se rumenește. Serviți cald sau rece (vezi recomandări).


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r675720

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu