Ingredients
- unt, pentru uns forma
Crumble
- 75 g migdale decojite
- 75 g făină
- 70 g unt, rece, tăiat cuburi
- 50 g zahăr brun
Stratul de mere
- 400 g mere, curățate de coajă, fără căsuțele cu semințe, feliate (0,5 cm)
- 20 g zeamă de lămâie
- 50 g zahăr brun
Blatul
- 100 g zahăr
- 100 g unt, tăiat cuburi
- 2 ouă mari (63-73 g)
- 100 g făină cu agent de creștere
- 40 g fulgi de migdale, pentru decor
Preparation
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați cu hârtie de copt o formă cu fundul detașabil (Ø 20 cm), ungeți pereții formei cu unt și dați-o deoparte.
Crumble
- Puneți în bol migdalele și măcinați
10 sec./viteza 10 . - Adăugați făina și untul și activați
Turbo/1 sec./3 ori . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați zahărul brun și activați
Turbo/1 sec./3 ori . Transferați crumble într-un castronel și dați deoparte.
Stratul de mere
- Așezați un castron pe capacul bolului de mixare, cântăriți în el merele, zeama de lămâie și zahărul brun, amestecați bine și dați deoparte.
Blatul
- Puneți în bol zahărul, untul și ouăle și amestecați
30 sec./viteza 4 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați făina cu agent de creștere și amestecați
20 sec./viteza 4 . Transferați compoziția în forma pregătită. - Distribuiți uniform merele cu tot cu zeama peste stratul de aluat, răsturnați deasupra amestecul crumble, apoi presărați deasupra fulgii de migdale ca decor. Coaceți 45-55 minute (180°C), sau până când se rumenește. Serviți cald sau rece (vezi recomandări).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu