Ingredients
Vita marinată
- 550 - 600 g vrăbioară de vită, tăiată fâșii subțiri (1 cm) transversal pe fibră (vezi recomandarea)
- 100 g morcovi, tăiați bastonașe subțiri (5 mm) sau julien
- 50 g ceapă, tăiată felii (5 mm)
- 40 g ceapă verde, tăiată bucăți de 3 cm, tăiate apoi în două, longitudinal
- 8 căței de usturoi
- 1 kiwi, curățat și tăiat sferturi
- 35 g zahăr brun moale
- 60 g sos de soia, negru
- 30 g ulei de susan
- 2 prize piper negru măcinat
Orezul și asamblarea
- 1000 g apă
- 1 ½ linguriță sare de mare
- 300 g orez alb cu bobul lung
- semințe de susan, pentru finisare
- 2 fire ceapă verde, tăiată inele (5 mm lățime), pentru finisare
- kimchi, pentru servire
Preparation
Vita marinată
- Puneți un castron mare pe capacul bolului de mixare, cântăriți în acesta carnea de vită, morcovii, ceapa și ceapa verde și dați totul deoparte.
- Puneți în bol usturoiul și tocați
5 sec./viteza 5 . Curățați pereții bolului cu spatula și tocați din nou5 sec./viteza 5 . - Adăugați kiwi și mărunțiți
3 sec./viteza 5 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați zahărul, sosul de soia, uleiul și piperul, apoi amestecați
10 sec./viteza 3 . Transferați în castronul cu carnea de vită și masați carnea cu mâinile, pentru ca marinada să o acopere bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați carnea la marinat, în frigider, timp de 30 de minute Între timp, gătiți orezul.
Orezul și asamblarea
- Puneți în bol apa și sarea, introduceți coșul de înăbușire și cântăriți orezul în acesta. Clătiți orezul
5 sec./viteza 7 apoi fierbeți în aburi18-20 min./100°C/viteza 4 . Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei, transferați orezul într-un castron și păstrați-l la cald. - Încălziți o tigaie mare sau un wok la foc mediu spre mare. Prăjiți carnea de vită și legumele marinate în tranșe, timp de 2-3 minute, sau până sunt pătrunse. Transferați pe o farfurie și repetați cu restul de carne și legume.
- Presărați deasupra semințe de susan și ceapă verde și serviți cu orezul fiert în aburi și kimchi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu