Ingrediente:
780 g apă
500 g cartofi cu pulpă fermă, curățați de coajă, tăiați cuburi (1 cm)
1 ½ linguriță sare
500 g fasole verde, proaspătă, spălată, tăiată bucăți (6 cm)
130 g ulei vegetal, de ex. ulei din sâmburi de struguri sau de floarea soarelui
60 g șalote
100 g morcovi
20 g pătrunjel plat proaspăt
15 g suc de lămâie
10 g muștar
25 g oțet
¼ linguriță zahăr
2 vârfuri de piper, măcinat
200 g ridichi roșii, spălate, tăiate în patru
1 conservă de boabe de porumb (150 g), scurse (140 g)
150 g salată iceberg
creson proaspăt (opțional)
Preparare:
Turnați 700 g de apă în vasul robotului de bucătărie și încălziți 5 min/Varoma/viteza .
Așezați Varoma, cântăriți cartofii în interior și sărați-i cu ¼ linguriță de sare. Introduceți tava de abur, cântăriți în interior fasolea și presărați-o și pe ea cu ¼ linguriță de sare. Puneți la loc capacul Varoma și gătiți 18 min/Varoma/viteza . Puneți Varoma pe o farfurie și lăsați legumele fierte să se răcească în Varoma deschis. Între timp, goliți vasul robotului de bucătărie, clătiți-l cu apă rece și continuați prepararea.
Așezați un vas gradat pe capacul vasului robotului de bucătărie, cântăriți uleiul și lăsați deoparte.
Puneți șalotele, morcovii, pătrunjelul (vezi sfatul), în vasul robotului de bucătărie, tocați 5 sec/viteza 5 și răzuți pereții vasului robotului de bucătărie cu ajutorul spatulei.
Adăugați 80 g de apă, sucul de lămâie, muștarul, oțetul, zahărul, 1 linguriță de sare, piperul, emulsionați 4 min/viteza 3,5, turnând încet uleiul cântărit anterior prin orificiul capacului vasului robotului de bucătărie, astfel încât să curgă într-un fir subțire pe cuțitul în mișcare.
Amestecați legumele, cartofii, ridichile cu salata iceberg și porumbul într-un bol de salată adecvat cu jumătate din vinegretă. Aranjați salata, garnisiți cu creson și serviți cu restul de vinegretă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu