- 50 g unt nesărat, plus pentru copt
- 300 g lapte
- 2 ouă
- 30 g zahăr
- 200 g făină
- 1 lingură praf de copt (15 g)
- ½ linguriță sare
Preparation
- Puneţi untul în bol şi topiţi-l
2 min./70°C/viteza 1 . - Adăugaţi în bol laptele, ouăle, zahărul, făina, praful de copt şi sarea şi mixaţi
10 sec./viteza 5 . - Pentru a coace clătitele, încălziţi ½ linguriţă de unt într-o tigaie, la foc mediu. Pentru o clătită, turnaţi în tigaie un polonic de aluat şi coaceţi 1-2 minute sau până când se formează bule la suprafaţă. Întoarceţi clătita şi coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de 1 minut. Puneţi clătitele pe o farfurie şi acoperiţi-le pentru a le păstra calde. Repetaţi operaţia până la terminarea compoziţiei. Serviţi fierbinţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu