Ingrediente:
2000 - 3000 g ulei vegetal, pentru prăjit, plus extra pentru uns
250 g apă
2 lingurițe drojdie uscată instant
10 g unt nesărat
350 g făină de patiserie, plus extra pentru pudrat
1 linguriță sare de mare
Preparare:
Ungeți un bol cu ulei și lăsați-l deoparte.
Puneți apa și drojdia în vasul robotului de bucătărie, apoi încălziți 2 min/37°C/viteza 1.
Adăugați untul, făina și sarea, apoi amestecați 20 sec/viteza 5, apoi frământați Aluat /3 min. Formați un aluat omogen și puneți-l în bolul pregătit. Înfășurați-l într-un covoraș de pâine din silicon sau acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să dospească într-un loc cald până când își dublează volumul (aproximativ 1 oră).
Puneți aluatul pe un covoraș de pâine din silicon sau pe o suprafață de lucru ușor făinată. Împărțiți-l în 8 bucăți (aproximativ 70 g fiecare) și, cu mâinile unse cu ulei, formați fiecare bucată într-o bilă omogenă. Aplicați ușor cu vârful degetelor până la aproximativ 2,5 cm, lăsând fiecare disc ușor mai subțire în centru.
Tapetați o farfurie cu prosop de hârtie și lăsați-o deoparte. Puneți o cratiță adâncă la foc mediu-mare, adăugați ulei și aduceți-l la 175°C (vezi Sfaturi). Mențineți uleiul la această temperatură în timp ce prăjiți. În tranșe, puneți bucățile de aluat în cratiță și prăjiți timp de 4-5 minute, întorcându-le pentru a asigura o gătire uniformă, până când sunt gătite în centru și crocante și aurii la exterior. Puneți-le pe farfuria pregătită pentru a se scurge.
Serviți calde, tăiate în jumătate și umplute după preferințe (vezi Sfaturi).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu