Ingrediente:
300 g șorici de porc tăiați fâșii
50 g ulei de măsline extravirgin
1 cățel de usturoi
50 g ceapă tăiată bucăți
50 g țelină tăiată bucăți
1 ardei iute roșu proaspăt sau uscat
80 g guanciale de porc tăiat cubulețe
50 g vin alb
500 g roșii coapte tăiate bucăți
2 lingurițe de concentrat de supă de carne făcut în casă sau 1 cubuleț
1000 g fasole borlotti conservată, scursă
pâine de casă feliată, după preferință
Preparare:
Într-o oală încăpătoare, aduceți la fierbere multă apă și fierbeți șorici timp de 1 oră sau până când se înmoaie. Scurgeți-i și lăsați-i deoparte până în momentul utilizării.
Puneți în vasul robotului de bucătărie uleiul de măsline extravirgin, usturoiul, ceapa, țelina și ardeiul iute, căliți: 3 min./120°C/viteza 1.
Adăugați guanciale și căliți: 3 min./120°C/viteza 1.
Adăugați vinul și stingeți fără capac: 1 min./100°C/viteza 1.
Adăugați roșiile, concentratul de supă și șorici fierți, gătiți: 10 min./100°C//viteza 1.
Adăugați fasolea, gătiți: 5 min./100°C//viteza 1. Transferați într-o cratiță de lut.
Serviți împreună cu felii de pâine de casă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu