vineri, 10 ianuarie 2025

Fasole cu sorici

Ingrediente:

300 g șorici de porc tăiați fâșii

50 g ulei de măsline extravirgin

1 cățel de usturoi

50 g ceapă tăiată bucăți

50 g țelină tăiată bucăți

1 ardei iute roșu proaspăt sau uscat

80 g guanciale de porc tăiat cubulețe

50 g vin alb

500 g roșii coapte tăiate bucăți

2 lingurițe de concentrat de supă de carne făcut în casă sau 1 cubuleț

1000 g fasole borlotti conservată, scursă

pâine de casă feliată, după preferință


Preparare:

Într-o oală încăpătoare, aduceți la fierbere multă apă și fierbeți șorici timp de 1 oră sau până când se înmoaie. Scurgeți-i și lăsați-i deoparte până în momentul utilizării.

Puneți în vasul robotului de bucătărie uleiul de măsline extravirgin, usturoiul, ceapa, țelina și ardeiul iute, căliți: 3 min./120°C/viteza 1.

Adăugați guanciale și căliți: 3 min./120°C/viteza 1.

Adăugați vinul și stingeți fără capac: 1 min./100°C/viteza 1.

Adăugați roșiile, concentratul de supă și șorici fierți, gătiți: 10 min./100°C//viteza 1.

Adăugați fasolea, gătiți: 5 min./100°C//viteza 1. Transferați într-o cratiță de lut.

Serviți împreună cu felii de pâine de casă.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r134567

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu