Ingredients
- 100 - 200 g parmezan, tăiat bucăți (3 cm)
Sosul alla bolognese
- 200 g legume mixte (țelină tulpină, morcovi și ceapă), tăiate bucăți
- 40 g ulei de măsline extravirgin
- 800 g carne tocată în amestec, porc și vită (jumătate porc și jumătate vită)
- 100 g vin alb, sec
- 300 g pulpă de roșii, din conservă
- 1 - 1 ½ linguriță sare, după gust
- ½ - 1 linguriță piper negru măcinat, după gust
Sosul béchamel
- 1000 g lapte
- 80 g unt, tăiat cuburi
- 100 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 - 2 prize nucșoară măcinată
Asamblarea
- unt, pentru uns forma și pus deasupra
- 250 g lasagne cu ou, cca. 12 foi (10 x 20 cm)
Preparation
- Puneţi parmezanul în bol şi radeţi
15 sec./viteza 10 . Transferați într-un castronel și dați deoparte. Clătiți bolul.
Sosul alla bolognese
- Puneţi legumele şi uleiul de măsline în bol, mărunţiţi
5 sec./viteza 7 , apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați5 min./120°C/viteza 2 . - Adăugaţi amestecul de carne tocată, amestecaţi cu spatula pentru a o desface, dacă e nevoie, şi cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați
8 min./120°C//viteza 1 . - Adăugaţi vinul alb sec şi cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, fierbeţi
5 min./120°C//viteza 1 . - Adăugaţi pulpa de roşii, sarea şi piperul şi cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiţi
20 min./100°C//viteza . Transferați într-un castron și dați deoparte.
Sosul béchamel
- Puneţi laptele, untul, făina, sarea şi nucşoara în bolul de mixare şi cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiți
12 min./100°C/viteza 3 .
Asamblarea
- Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu unt un vas termorezistent (aproximativ 30 x 24 x 6 cm) şi puneţi-l deoparte.
- Acoperiţi fundul vasului termorezistent cu un strat subţire de sos alla bolognese. Puneţi apoi un strat de foi de lasagne peste sos, acoperiţi cu un strat de sos alla bolognese, presăraţi parmezan ras şi acoperiţi cu un strat de béchamel. Repetaţi aceşti paşi până la terminarea ingredientelor. Terminaţi cu un strat de béchamel, presăraţi parmezan şi adăugaţi deasupra câteva bucăţele de unt.
- Coaceţi 30-40 minute (180°C). Lăsaţi să se odihnească 15-20 minute înainte de a porţiona şi a servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu