vineri, 10 ianuarie 2025

Peste cu chakalaka de legume si unt cu marar

Ingrediente:

Unt cu mărar

25 g mărar proaspăt

¼ - ¾ linguriță sare, sau după gust

¼ linguriță piper negru măcinat

150 g unt nesărat, moale, tăiat cuburi

Pește cu chakalaka de legume

300 g ceapă albă, tăiată bucăți

2 căței de usturoi, curățați

20 g ulei de măsline

1 - 2 lingurițe fulgi de ardei iute uscat, sau după gust

1 linguriță plină de curry pudră

1 linguriță paprika dulce

1 ½ linguriță paprika, afumată și măcinată

sare, după gust

300 g morcov, tăiat bastonașe (1 cm x 8 cm)

30 g melasă

sau 30 g zahăr muscovado

1 linguriță muștar

1 lingură sos Worcestershire

unt nesărat, pentru uns

8 file de pește alb, fără piele (aprox. 100 g fiecare) (de ex. huachinango, robalo)

piper negru măcinat, după gust

1 lingură coajă rasă de portocală

600 g roșii zdrobite, conservate

50 g apă

120 g ardei roșu, tăiat cuburi de 3 cm

500 g fasole albă conservată, scursă


Preparare:

Unt cu mărar

Puneți în vas mărarul proaspăt, sarea și piperul negru, tocați 5 sec/viteza 8. Coborâți resturile de pe pereții vasului cu spatula.

Adăugați untul și amestecați 8 sec/viteza 4. Transferați într-un bol și lăsați deoparte.

Pește cu chakalaka de legume

Puneți în vas ceapa și usturoiul, tocați 5 sec/viteza 5. Coborâți resturile de pe pereții vasului cu spatula.

Adăugați uleiul de măsline, fulgii de ardei iute uscat, curry-ul, paprika dulce, paprika afumată și sarea, căliți 8 min/120°C/viteza 1.

Adăugați morcovii, melasa, muștarul și sosul Worcestershire, căliți 4 min/120°C//viteza 1. Între timp... ungeți ușor recipientul și tava Varoma. Condimentați cu sare și piper ambele părți ale peștelui, așezați fileurile în Varoma și pe tavă, presărând pe fiecare file un pic de coajă rasă de portocală. Așezați tava în interiorul Varoma și lăsați deoparte.

Adăugați în vas roșiile zdrobite și apa. Așezați Varoma în poziție și gătiți la abur 17-20 min/Varoma//viteza 1. Scoateți Varoma.

Adăugați ardeiul roșu și fasolea albă, gătiți 4 min/120°C//viteza . Condimentați după gust. Serviți peștele cu chakalaka și untul cu mărar.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r336619

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu