Ingrediente:
Unt cu mărar
25 g mărar proaspăt
¼ - ¾ linguriță sare, sau după gust
¼ linguriță piper negru măcinat
150 g unt nesărat, moale, tăiat cuburi
Pește cu chakalaka de legume
300 g ceapă albă, tăiată bucăți
2 căței de usturoi, curățați
20 g ulei de măsline
1 - 2 lingurițe fulgi de ardei iute uscat, sau după gust
1 linguriță plină de curry pudră
1 linguriță paprika dulce
1 ½ linguriță paprika, afumată și măcinată
sare, după gust
300 g morcov, tăiat bastonașe (1 cm x 8 cm)
30 g melasă
sau 30 g zahăr muscovado
1 linguriță muștar
1 lingură sos Worcestershire
unt nesărat, pentru uns
8 file de pește alb, fără piele (aprox. 100 g fiecare) (de ex. huachinango, robalo)
piper negru măcinat, după gust
1 lingură coajă rasă de portocală
600 g roșii zdrobite, conservate
50 g apă
120 g ardei roșu, tăiat cuburi de 3 cm
500 g fasole albă conservată, scursă
Preparare:
Unt cu mărar
Puneți în vas mărarul proaspăt, sarea și piperul negru, tocați 5 sec/viteza 8. Coborâți resturile de pe pereții vasului cu spatula.
Adăugați untul și amestecați 8 sec/viteza 4. Transferați într-un bol și lăsați deoparte.
Pește cu chakalaka de legume
Puneți în vas ceapa și usturoiul, tocați 5 sec/viteza 5. Coborâți resturile de pe pereții vasului cu spatula.
Adăugați uleiul de măsline, fulgii de ardei iute uscat, curry-ul, paprika dulce, paprika afumată și sarea, căliți 8 min/120°C/viteza 1.
Adăugați morcovii, melasa, muștarul și sosul Worcestershire, căliți 4 min/120°C//viteza 1. Între timp... ungeți ușor recipientul și tava Varoma. Condimentați cu sare și piper ambele părți ale peștelui, așezați fileurile în Varoma și pe tavă, presărând pe fiecare file un pic de coajă rasă de portocală. Așezați tava în interiorul Varoma și lăsați deoparte.
Adăugați în vas roșiile zdrobite și apa. Așezați Varoma în poziție și gătiți la abur 17-20 min/Varoma//viteza 1. Scoateți Varoma.
Adăugați ardeiul roșu și fasolea albă, gătiți 4 min/120°C//viteza . Condimentați după gust. Serviți peștele cu chakalaka și untul cu mărar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu