Ingrediente:
Acoperire:
200 g roșii cherry tăiate pe jumătate
1 linguriță pudră de usturoi
1 - 2 vârfuri de sare
2 - 3 lingurițe oregano uscat
4 - 6 linguri ulei de măsline extravirgin
Aluat:
300 g apă
25 g drojdie proaspătă presată
1 linguriță zahăr
30 g ulei de măsline extravirgin (și puțin mai mult pentru tavă)
200 g făină de forță
150 g făină
1 linguriță sare
Preparare:
Acoperire:
Într-un bol, amestecați toate ingredientele pentru acoperire și lăsați deoparte.
Aluat:
Puneți în vasul robotului de bucătărie apa, drojdia, zahărul și uleiul și amestecați 1 min/37°C/viteza 2.
Adăugați făinurile și sarea și începeți Frământare /1 min. Turnați aluatul (este un aluat lichid) într-un bol și acoperiți cu folie alimentară. Lăsați să se odihnească 15-20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți o tavă de cuptor cu 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Turnați aluatul în tava pregătită și întindeți-l cu spatula, dându-i formă de dreptunghi (aprox. 25x30 cm). Distribuiți roșiile pe suprafață și stropiți cu marinada.
Coaceți timp de 20-25 de minute (220°C), până când suprafața este aurie. Scoateți din cuptor, tăiați în porții și serviți.
Obiecte utile:
folie transparentă, cuptor, tavă de cuptor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu