vineri, 10 ianuarie 2025

Focaccia cu roșii cherry și ierburi provensale


 Ingrediente:

Acoperire:

200 g roșii cherry tăiate pe jumătate

1 linguriță pudră de usturoi

1 - 2 vârfuri de sare

2 - 3 lingurițe oregano uscat

4 - 6 linguri ulei de măsline extravirgin

Aluat:

300 g apă

25 g drojdie proaspătă presată

1 linguriță zahăr

30 g ulei de măsline extravirgin (și puțin mai mult pentru tavă)

200 g făină de forță

150 g făină

1 linguriță sare


Preparare:

Acoperire:

Într-un bol, amestecați toate ingredientele pentru acoperire și lăsați deoparte.

Aluat:

Puneți în vasul robotului de bucătărie apa, drojdia, zahărul și uleiul și amestecați 1 min/37°C/viteza 2.

Adăugați făinurile și sarea și începeți Frământare /1 min. Turnați aluatul (este un aluat lichid) într-un bol și acoperiți cu folie alimentară. Lăsați să se odihnească 15-20 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți o tavă de cuptor cu 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin.

Turnați aluatul în tava pregătită și întindeți-l cu spatula, dându-i formă de dreptunghi (aprox. 25x30 cm). Distribuiți roșiile pe suprafață și stropiți cu marinada.

Coaceți timp de 20-25 de minute (220°C), până când suprafața este aurie. Scoateți din cuptor, tăiați în porții și serviți.

Obiecte utile:

folie transparentă, cuptor, tavă de cuptor


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r145071

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu