joi, 9 ianuarie 2025

Clătite

 





Ingredients

  • 50 g unt nesărat, plus pentru prăjit
  • 600 g lapte
  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 1 priză sare
  • Preparation

    1. Puneţi untul în bol şi topiţi-l 2 min./70°C/viteza 2.
    2. Adăugaţi în bol laptele, făina, ouăle şi sarea şi mixaţi 20 sec./viteza 4. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa de frişcă lichidă. Dacă vi se pare prea densă, mai adăugaţi puţin lapte. Lăsaţi aluatul să se odihnească minimum 30 minute înainte de a-l folosi.
    3. Ungeţi uşor cu unt o tigaie antiaderentă şi puneţi-o pe foc moderat. Turnaţi un polonic mic din compoziţia de clătite şi întoarceţi tigaia pentru a acoperi toată suprafaţa cu aluat (clătita trebuie să fie de cca. Ø 22 cm și foarte subțire). Coaceţi 2-3 minute sau până când marginile clătitei devin aurii. Întoarceţi clătita pe cealaltă parte şi mai coaceţi 1 minut. Răsturnaţi clătitele pe o farfurie şi acoperiţi-le cu un şervet pentru a se păstra calde. Repetați cu restul de aluat. Serviți clătitele calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu