Ingredients
- 50 g unt nesărat, plus pentru prăjit
- 600 g lapte
- 250 g făină
- 4 ouă
- 1 priză sare
Preparation
- Puneţi untul în bol şi topiţi-l
2 min./70°C/viteza 2 . - Adăugaţi în bol laptele, făina, ouăle şi sarea şi mixaţi
20 sec./viteza 4 . Compoziţia trebuie să aibă consistenţa de frişcă lichidă. Dacă vi se pare prea densă, mai adăugaţi puţin lapte. Lăsaţi aluatul să se odihnească minimum 30 minute înainte de a-l folosi. - Ungeţi uşor cu unt o tigaie antiaderentă şi puneţi-o pe foc moderat. Turnaţi un polonic mic din compoziţia de clătite şi întoarceţi tigaia pentru a acoperi toată suprafaţa cu aluat (clătita trebuie să fie de cca. Ø 22 cm și foarte subțire). Coaceţi 2-3 minute sau până când marginile clătitei devin aurii. Întoarceţi clătita pe cealaltă parte şi mai coaceţi 1 minut. Răsturnaţi clătitele pe o farfurie şi acoperiţi-le cu un şervet pentru a se păstra calde. Repetați cu restul de aluat. Serviți clătitele calde.
- Puneţi untul în bol şi topiţi-l
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu