Ingrediente:
50 grame șuncă, feliată
80 grame ceapă
30 grame unt
500 grame mazăre verde, congelată
500 grame apă
1 lingură pastă de asezonare de legume
½ linguriță sare
¼ linguriță piper negru, măcinat
10 grame frunze proaspete de mentă
10 grame micro-verdețuri
20 grame miere
100 grame crème fraîche
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
Tăiați feliile de șuncă longitudinal în fâșii de 1,5 cm. Așezați fâșiile individuale de șuncă pe tava pregătită. Coaceți 8-10 minute (180°C) până se rumenesc. Lăsați să se răcească complet (aprox. 30 de minute). Între timp, continuați cu rețeta.
Puneți ceapa și untul în vasul robotului de bucătărie și tocați 5 sec/viteza 5. Răzuți cu spatula în jos în vasul robotului de bucătărie și apoi căliți 3 min/120°C/viteza 1.
Adăugați mazărea congelată, apa, supa de legume, sarea și piperul și fierbeți 10 min/100°C/viteza 1. Amestecați 2 min/viteza 5 - 10, mărind viteza treptat.
Întindeți frunzele de mentă și micro-verdețurile pe o farfurie. Cu ajutorul unei lingurițe, ungeți fâșiile de șuncă cu miere și așezați-le pe frunze, astfel încât șunca să se lipească de ele. Transferați feliile de șuncă cu frunze pe o farfurie și lăsați deoparte.
Împărțiți supa în boluri individuale, puneți 1-3 lingurițe de crème fraîche deasupra fiecărui bol, apoi așezați o fâșie de șuncă cu frunze verzi pe marginea fiecărui bol.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu