vineri, 10 ianuarie 2025

Supa de mazare cu creme fraiche si sunca crocanta


 Ingrediente:

50 grame șuncă, feliată

80 grame ceapă

30 grame unt

500 grame mazăre verde, congelată

500 grame apă

1 lingură pastă de asezonare de legume

½ linguriță sare

¼ linguriță piper negru, măcinat

10 grame frunze proaspete de mentă

10 grame micro-verdețuri

20 grame miere

100 grame crème fraîche


Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.

Tăiați feliile de șuncă longitudinal în fâșii de 1,5 cm. Așezați fâșiile individuale de șuncă pe tava pregătită. Coaceți 8-10 minute (180°C) până se rumenesc. Lăsați să se răcească complet (aprox. 30 de minute). Între timp, continuați cu rețeta.

Puneți ceapa și untul în vasul robotului de bucătărie și tocați 5 sec/viteza 5. Răzuți cu spatula în jos în vasul robotului de bucătărie și apoi căliți 3 min/120°C/viteza 1.

Adăugați mazărea congelată, apa, supa de legume, sarea și piperul și fierbeți 10 min/100°C/viteza 1. Amestecați 2 min/viteza 5 - 10, mărind viteza treptat.

Întindeți frunzele de mentă și micro-verdețurile pe o farfurie. Cu ajutorul unei lingurițe, ungeți fâșiile de șuncă cu miere și așezați-le pe frunze, astfel încât șunca să se lipească de ele. Transferați feliile de șuncă cu frunze pe o farfurie și lăsați deoparte.

Împărțiți supa în boluri individuale, puneți 1-3 lingurițe de crème fraîche deasupra fiecărui bol, apoi așezați o fâșie de șuncă cu frunze verzi pe marginea fiecărui bol.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r757977

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu