vineri, 10 ianuarie 2025

Supa de peste

 

Ingrediente:

400 g file de pește

sau 700 g pește întreg, curățat

20 g ulei de măsline

1 ½ linguriță sare

2 vârfuri de piper

150 g morcovi, tăiați grosolan

150 g dovlecei, tăiați grosolan

250 g cartofi, tăiați bucăți (3 cm)

100 g tulpini de țelină, tăiate grosolan

100 g ceapă, tăiată în patru

100 g roșii, tăiate în patru

9 ½ fire de pătrunjel (doar frunzele)

1 lingură pastă de supă de legume făcută în casă

sau 1 cub de supă de legume

30 g orez carolino

700 g apă


Preparare:

Puneți peștele în Varoma, stropiți cu ulei de măsline, ½ linguriță sare, 1 vârf de piper, 4-5 frunze de pătrunjel și lăsați deoparte.

Puneți în vasul robotului de bucătărie morcovii, dovleceii, cartofii, țelina, ceapa, roșia, jumătate din pătrunjel și tăiați 10 sec/viteza 4 (vezi sfatul).

Adăugați 1 linguriță sare, 1 vârf de piper, pasta de supă de legume, orezul, apa, așezați Varoma la loc și gătiți la abur 25 min/Varoma/viteza 1.

Scoateți Varoma, dacă peștele are oase îndepărtați-le cu mare atenție, tăiați peștele în bucăți mici și puneți-l în supieră. Transferați și supa în supieră și garnisiți cu restul de pătrunjel tocat mărunt. Serviți imediat.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r80424

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu