joi, 9 ianuarie 2025

Papanasi

 

Ingredients

  • 500 g brânză de vaci, 40% grăsime
  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 priză sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 300 g făină, plus pentru modelare
  • ulei vegetal, pentru prăjit
  • 200 g smântână fermentată, 10% grăsime, amestecată până la omogenizare
  • 8 linguri gem de cireșe
  • Preparation

    1. Puneți brânza de vaci într-un șervet de bucătărie curat și eliminați lichidul prin stoarcere fermă.
    2. Puneți în bolul de mixare brânza de vaci stoarsă, ouăle, zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu și amestecați 40 sec./viteza 3.
    3. Adăugați făina și amestecați 30 sec./viteza 4, cu ajutorul spatulei.
    4. Împărțiți pe o suprafață de lucru bine presărată cu făină ¾ din aluatul moale, în 8 porții egale, apoi, cu mâinile presărate cu făină, modelați-le sub formă de bile, aplatizați bilele de aluat și formați o gaură în centrul fiecărui disc. Din sfertul de aluat rămas, formați 8 bile mici.
    5. Încingeți mult ulei (aprox. 3-4 cm înălțime) într-o tigaie adâncă, pe aragaz, prăjiți papanașii și biluțele, unul după altul, până când plutesc și lăsați să se scurgă pe hârtie absorbantă. Puneți câte o bilă în centrul fiecărui papanaș, garnisiți imediat cu smântână și gem de cireșe papanașii încă calzi și serviți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu