Ingredients
- 500 g brânză de vaci, 40% grăsime
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 1 priză sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 300 g făină, plus pentru modelare
- ulei vegetal, pentru prăjit
- 200 g smântână fermentată, 10% grăsime, amestecată până la omogenizare
- 8 linguri gem de cireșe
Preparation
- Puneți brânza de vaci într-un șervet de bucătărie curat și eliminați lichidul prin stoarcere fermă.
- Puneți în bolul de mixare brânza de vaci stoarsă, ouăle, zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu și amestecați
40 sec./viteza 3 . - Adăugați făina și amestecați
30 sec./viteza 4 , cu ajutorul spatulei. - Împărțiți pe o suprafață de lucru bine presărată cu făină ¾ din aluatul moale, în 8 porții egale, apoi, cu mâinile presărate cu făină, modelați-le sub formă de bile, aplatizați bilele de aluat și formați o gaură în centrul fiecărui disc. Din sfertul de aluat rămas, formați 8 bile mici.
- Încingeți mult ulei (aprox. 3-4 cm înălțime) într-o tigaie adâncă, pe aragaz, prăjiți papanașii și biluțele, unul după altul, până când plutesc și lăsați să se scurgă pe hârtie absorbantă. Puneți câte o bilă în centrul fiecărui papanaș, garnisiți imediat cu smântână și gem de cireșe papanașii încă calzi și serviți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu