Ingrediente:
5 grame pătrunjel proaspăt, doar frunzele, plus extra pentru decor
2 căței de usturoi
70 grame ceapă roșie, tăiată în jumătate
5 - 10 grame ghimbir proaspăt, feliat de 2mm
30 grame ulei de rapiță
420 - 450 grame creveți, de dimensiune medie, curățați
150 grame cartofi dulci, curățați, tăiați bucăți
400 grame lapte de cocos
250 grame apă
2 lingurițe pastă de asezonare de pui
sau 2 cuburi de supă de pasăre (0,5 l apă), fărâmițate
1 linguriță sos de soia
¼ linguriță piper cayenne măcinat
¼ linguriță turmeric
1 - 2 linguri unt
1 cățel de usturoi, feliat de 1 mm
4 felii de baghetă, tăiate cuburi de 1,5 cm
50 - 60 grame brânză proaspătă
10 - 20 grame suc de lime
Preparare:
Puneți pătrunjelul în vasul robotului de bucătărie și tocați 3 sec/viteza 8. Transferați într-un bol și lăsați deoparte.
Puneți 2 căței de usturoi, ceapa și ghimbirul în vasul robotului de bucătărie și tocați 5 sec/viteza 5. Răzuți cu spatula în jos în vasul robotului de bucătărie.
Adăugați uleiul și 300 grame de creveți și căliți 3 min/120°C/viteza 1.
Adăugați cartofii dulci, laptele de cocos, apa, pasta de asezonare, sosul de soia, piperul cayenne și turmericul și amestecați și încălziți 15 min/90°C/viteza 1. Între timp, într-o tigaie pe aragaz, încălziți untul, căliți pe el un cățel de usturoi până se rumenește și cubulețele de baghetă. Lăsați deoparte.
Adăugați brânza proaspătă în vasul robotului de bucătărie și amestecați 30 sec/viteza 4, mărind treptat viteza până la 9.
Adăugați pătrunjelul tocat și restul de 120-150 grame de creveți și amestecați și încălziți 5 min/90°C//viteza 1.
Adăugați sucul de lime și amestecați și încălziți 1 min/90°C//viteza 1. Turnați în boluri, decorați cu pătrunjel și serviți imediat după preparare cu crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu