vineri, 10 ianuarie 2025

Entomatadas de pui - tacos cu pui în sos de rosii

 

Ingrediente:

200 g brânză Oaxaca, tăiată bucăți (2 cm)

sau 200 g brânză Emmental, tăiată bucăți (2 cm)

150 g apă

500 g roșii, coapte

80 g ceapă, feliată și coaptă

2 căței de usturoi, copți

½ - 1 linguriță sare

½ linguriță concentrat de supă de pui

450 g file de piept de pui, fără piele, tăiat cuburi (5 cm)

3 - 4 vârfuri de piper negru măcinat

ulei, pentru prăjit

16 tortilla de porumb

1 avocado

2 fire de coriandru

6 linguri smântână acră


Preparare:

Puneți brânza Oaxaca în vas, radeți 8 sec/viteza 4. Transferați într-un bol și lăsați deoparte.

Puneți în vas 150 g de apă, roșiile coapte, ceapa coaptă, usturoiul copt, sarea și pasta de supă de pui (vezi sfatul), amestecați 20 sec/viteza 10.

Așezați recipientul Varoma în poziție, cântăriți puiul în el și condimentați cu sare și piper. Acoperiți cu capacul, gătiți 20 min/Varoma/viteza 1.

Scoateți Varoma. Transferați sosul într-un vas rezistent la căldură și lăsați deoparte.

Puneți puiul fiert la abur în vas, fărâmițați 4 sec//viteza 4.

Turnați un strat subțire de ulei într-o tigaie antiaderentă fierbinte și prăjiți tortilla. Scurgeți excesul și lăsați deoparte pe o farfurie cu hârtie absorbantă.

Umpleți tortilla pregătite cu puiul fărâmițat, sosul pregătit, smântâna și brânza Oaxaca rasă, îndoiți tortilla pe jumătate. Serviți 3 tortilla cu pui împăturite în fiecare farfurie și decorați cu avocado și frunze proaspete de coriandru.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r826474

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu