Ingrediente:
200 g brânză Oaxaca, tăiată bucăți (2 cm)
sau 200 g brânză Emmental, tăiată bucăți (2 cm)
150 g apă
500 g roșii, coapte
80 g ceapă, feliată și coaptă
2 căței de usturoi, copți
½ - 1 linguriță sare
½ linguriță concentrat de supă de pui
450 g file de piept de pui, fără piele, tăiat cuburi (5 cm)
3 - 4 vârfuri de piper negru măcinat
ulei, pentru prăjit
16 tortilla de porumb
1 avocado
2 fire de coriandru
6 linguri smântână acră
Preparare:
Puneți brânza Oaxaca în vas, radeți 8 sec/viteza 4. Transferați într-un bol și lăsați deoparte.
Puneți în vas 150 g de apă, roșiile coapte, ceapa coaptă, usturoiul copt, sarea și pasta de supă de pui (vezi sfatul), amestecați 20 sec/viteza 10.
Așezați recipientul Varoma în poziție, cântăriți puiul în el și condimentați cu sare și piper. Acoperiți cu capacul, gătiți 20 min/Varoma/viteza 1.
Scoateți Varoma. Transferați sosul într-un vas rezistent la căldură și lăsați deoparte.
Puneți puiul fiert la abur în vas, fărâmițați 4 sec//viteza 4.
Turnați un strat subțire de ulei într-o tigaie antiaderentă fierbinte și prăjiți tortilla. Scurgeți excesul și lăsați deoparte pe o farfurie cu hârtie absorbantă.
Umpleți tortilla pregătite cu puiul fărâmițat, sosul pregătit, smântâna și brânza Oaxaca rasă, îndoiți tortilla pe jumătate. Serviți 3 tortilla cu pui împăturite în fiecare farfurie și decorați cu avocado și frunze proaspete de coriandru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu