vineri, 10 ianuarie 2025

Karpatka - Prajitura Carpati



Ingrediente

Aluat:

250 grame apă

125 grame unt, la temperatura camerei, tăiat în bucăți

130 grame făină albă

5 ouă

Cremă:

750 grame lapte

80 grame pudră de budincă de vanilie

4 gălbenușuri

300 grame unt, la temperatura camerei, tăiat în bucăți

160 grame zahăr pudră, plus pentru presărat

2 lingurițe zahăr de vanilie făcut în casă

sau 4 lingurițe zahăr de vanilie


Preparare:

Aluat:

Puneți apa în vasul robotului de bucătărie, adăugați untul și gătiți 4 min/100°C/viteza 2.

Adăugați făina și amestecați 30 sec/viteza 3. Lăsați aluatul să se răcească în vasul robotului de bucătărie (aproximativ 1 oră).

Preîncălziți cuptorul la 230°C.

Adăugați ouăle și amestecați 1 min 30 sec/viteza 3.

Tapetați o tavă de copt (30 x 24 x 6 cm) cu hârtie de copt. Întindeți jumătate din aluat pe fundul tăvii cu o lingură. Coaceți aproximativ 20-25 min (230°C) până se rumenește.

Lăsați aluatul copt să se răcească.

Tapetați o tavă de copt (30 x 24 x 6 cm) cu hârtie de copt. Întindeți cealaltă jumătate de aluat pe fundul tăvii cu o lingură. Coaceți aproximativ 20-25 min (230°C) până se rumenește.

Lăsați a doua foaie de aluat copt să se răcească.

Cremă:

Puneți laptele în vasul robotului de bucătărie, adăugați pudra de budincă și gălbenușurile, gătiți 10-12 min/100°C/viteza 2. Transferați într-un bol și lăsați să se răcească.

Puneți untul la temperatura camerei în vasul robotului de bucătărie, adăugați zahărul pudră, zahărul de vanilie și amestecați 1 min/viteza 3. Răzuți cu spatula în jos în vasul robotului de bucătărie.

Adăugați budinca răcită și amestecați 3 min/viteza 3. Amestecați cu spatula, apoi amestecați din nou 5 sec/viteza 5.

Întindeți crema pe o foaie de aluat și acoperiți cu cealaltă foaie. Lăsați la frigider cel puțin 3 ore.

Serviți Karpatka presărată cu zahăr pudră. 


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r130282

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu