Ingrediente
Aluat:
250 grame apă
125 grame unt, la temperatura camerei, tăiat în bucăți
130 grame făină albă
5 ouă
Cremă:
750 grame lapte
80 grame pudră de budincă de vanilie
4 gălbenușuri
300 grame unt, la temperatura camerei, tăiat în bucăți
160 grame zahăr pudră, plus pentru presărat
2 lingurițe zahăr de vanilie făcut în casă
sau 4 lingurițe zahăr de vanilie
Preparare:
Aluat:
Puneți apa în vasul robotului de bucătărie, adăugați untul și gătiți 4 min/100°C/viteza 2.
Adăugați făina și amestecați 30 sec/viteza 3. Lăsați aluatul să se răcească în vasul robotului de bucătărie (aproximativ 1 oră).
Preîncălziți cuptorul la 230°C.
Adăugați ouăle și amestecați 1 min 30 sec/viteza 3.
Tapetați o tavă de copt (30 x 24 x 6 cm) cu hârtie de copt. Întindeți jumătate din aluat pe fundul tăvii cu o lingură. Coaceți aproximativ 20-25 min (230°C) până se rumenește.
Lăsați aluatul copt să se răcească.
Tapetați o tavă de copt (30 x 24 x 6 cm) cu hârtie de copt. Întindeți cealaltă jumătate de aluat pe fundul tăvii cu o lingură. Coaceți aproximativ 20-25 min (230°C) până se rumenește.
Lăsați a doua foaie de aluat copt să se răcească.
Cremă:
Puneți laptele în vasul robotului de bucătărie, adăugați pudra de budincă și gălbenușurile, gătiți 10-12 min/100°C/viteza 2. Transferați într-un bol și lăsați să se răcească.
Puneți untul la temperatura camerei în vasul robotului de bucătărie, adăugați zahărul pudră, zahărul de vanilie și amestecați 1 min/viteza 3. Răzuți cu spatula în jos în vasul robotului de bucătărie.
Adăugați budinca răcită și amestecați 3 min/viteza 3. Amestecați cu spatula, apoi amestecați din nou 5 sec/viteza 5.
Întindeți crema pe o foaie de aluat și acoperiți cu cealaltă foaie. Lăsați la frigider cel puțin 3 ore.
Serviți Karpatka presărată cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu