joi, 9 ianuarie 2025

Gofre

 



Ingredients

  • 3 ouă mari (63-73 g), cu gălbenușurile separate de albușuri
  • 1 linguriță zahăr
  • 85 g unt nesărat, cuburi
  • 285 g lapte integral
  • 225 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1 linguriță extract natural de vanilie

Preparation

  1. Preîncălziți aparatul de făcut gofre.
  2. Montați fluturele de amestecare. Puneți albușurile și zahărul în bolul de mixare, apoi bateți 2 min./viteza 4 până se formează vârfuri rigide. Scoateți fluturele de amestecare. Transferați albușurile bătute, într-un castron și dați deoparte.
  3. Puneți untul în bolul de mixare și topiți 2 min./70°C/viteza 1.
  4. Adăugați laptele, făina, praful de copt, sarea, extractul de vanilie și gălbenușurile, apoi mixați 10 sec./viteza 5.
  5. Încorporați albușurile bătute, în compoziție cu spatula.
  6. Gătiți gofrele conform instrucțiunilor aparatului de făcut gofre și serviți fierbinți cu topping la alegere (vezi recomandare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu