vineri, 10 ianuarie 2025

Orez cremos, vegetarian

  •  Ingrediente:

  • 1 - 2 căței de usturoi
  • 100 g ceapă, bucăți (2-3 cm)
  • 50 g ardei grași roșii, bucăți (2-3 cm)
  • 50 g ardei grași, verzi, bucăți (2-3 cm)
  • 50 g ulei de măsline
  • 100 g ciuperci champignon, proaspete, sferturi
  • 100 g dovlecei, cuburi (1 cm)
  • 100 g fasole verde congelată, bucăți
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 1 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
  • 1 lingură boia de ardei
  • 1 linguriță sare
  • 1 pliculeț pudră de șofran
    or ¼ linguriță turmeric măcinat
  • 650 g apă
  • 200 - 400 g năut, din conservă, clătit și scurs


Preparation

  1. Puneți în bol usturoiul și tocați 2 sec./viteza 7. Curățați pereții bolului cu spatula.
  2. Adăugați ceapa, ardeii roșii, ardeii verzi și uleiul, puneți protecția antistrop pe capacul bolului de mixare și rumeniți Temperatură ridicată .
  3. Amestecați bine cu ajutorul spatulei, puneți paharul de măsurare în orificiul din capac și tocați 6 sec./viteza 4.
  4. Adăugați ciupercile, dovleceii și fasolea verde, apoi prăjiți 3 min./120°C//viteza .
  5. Adăugați orezul, cubul de concentrat vegetal, boiaua, sarea, pudra de șofran și apa. Poziționați recipientul Varoma și cântăriți în el năutul. Puneți capacul Varoma și fierbeți la aburi 15 min./Varoma//viteza . Îndepărtați Varoma și transferați năutul într-un vas pentru servit. Adăugați orezul și amestecați delicat cu spatula. Lăsați orezul să se odihnească timp de 5 minute, apoi serviți.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r714835

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu