vineri, 1 mai 2020

Basil Pesto la Thermomix TM6


Ingrediente:

80 g brânză de parmezan, tăiată în bucăți
30 g nuci de pin
1 cui de usturoi (opțional)
80 g frunze proaspete de busuioc
150 g ulei de măsline extravirgin
½ lingură sare

Preparare:

Puneți parmezanul în vasul de amestecare și răciți 15 sec / viteză 10 .
Adăugați nuci de pin, usturoi, busuioc, ulei de măsline și sare și tocați 20 sec / viteză 7 . Serviți ca sos sau transferați într-un borcan de sticlă curat cu capac etanș (vezi Sfat), sigilați imediat și refrigerați. Consumați în perioadele date (consultați Sfat).

Articole utile:

borcan cu capac răsucit, frigider

Sugestii și sfaturi

Pentru a pregăti borcanul, puneți 500 g apă în vasul de amestecare. Puneți borcanul și capacul cu capul în jos în centrul Varomei și aburul 20 min / Varoma / viteza 1 . Lăsați să se scurgă - nu uscați și nu atingeți suprafețele interioare. Alternativ, spălați bine borcanul și capacul în apă fierbinte și săpună. Clătiți turnând apă clocotită peste. Pregătiți-vă pentru umplere, dacă este necesar, introducând pe un prosop de ceai curat într-un cositor și încălzind în cuptor la 100 ° C / 212 ° F până când este necesar.

Păstrați la frigider și folosiți în 10 zile. În mod alternativ, și dacă este cazul, păstrați-l în congelator și utilizați în termen de o lună. Pentru a păstra pesto proaspăt la frigider până la 10 zile, puneți-l într-un borcan sterilizat, lăsând aproximativ 5 mm spațiu pentru cap. Asigurați-vă că marginea borcanului este curată, sigilați imediat și refrigerați.

Nu uitați să îndepărtați șoriciul din parmezan înainte de a-l tăia în bucăți.
Serviți cu spaghete sau alte tipuri de paste. Dacă preferați un sos mai subțire, adăugați 1-2 linguriți apă de gătit din paste și amestecați înainte de a servi.
Pentru un pesto vegan, înlocuiți parmezanul cu 60 g de caju crud și 30 g drojdie nutritivă și macinați 10 sec / viteză 10 .
Pentru o adâncime mai mare de aromă, înlocuiți 30 g de parmezan cu 30 g brânză pecorino .
Înlocuiți nucile de pin cu caju pentru o opțiune de înmuiere.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r548407

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu