luni, 25 mai 2020

Budincă-cremă de vanilie

Ingredients

½ - 1 păstaie de vanilie
500 g lapte
2 gălbenușuri
or 1 ou
50 g zahăr
1 priză sare
20 - 30 g amidon de porumb (vezi recomandarea)

Preparation:

Secționați păstaia de vanilie în lung şi răzuiţi seminţele cu un cuţit. Puneţi seminţele şi păstaia în bolul de mixare.
Adăugaţi laptele, gălbenuşurile, zahărul, sarea şi amidonul în bol şi reglaţi 7 min./90°C//viteza 3.
Transferaţi budinca într-un bol pentru servit sau în boluri individuale de desert şi scoateţi păstaia de vanilie. Serviţi caldă sau acoperiţi-o cu folie alimentară în direct contact cu suprafaţa ei şi puneţi budinca în frigider până în momentul servirii.

Hints & Tips
- Aceasta e o cremă densă. Pentru o cremă mai fluidă, reduceţi cantitatea de amidon la 10 g sau folosiţi reţeta de sos de vanilie (crème anglaise).
- Puteți înlocui păstaia de vanilie cu 10 g zahăr vanilat preparat în casă.
- Budincă de vanilie cu albuşuri bătute: când budinca e gata, transferaţi-o într-un bol, spălaţi bine şi uscaţi bolul de mixare şi montați fluturele de amestecare Puneţi 2 albuşuri în bolul de mixare şi bateţi-le 2 min./viteza 3,5. Scoateți fluturele de amestecare și încorporaţi delicat albuşurile bătute în crema caldă, cu o lingură. Acoperiţi şi daţi la rece până în momentul servirii.


- Cremă de patiserie (crème pâtissière): procedaţi conform instrucţiunilor din reţetă, folosind 1 păstaie de vanilie, 500 g lapte integral, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 80 g zahăr şi 50 g făină. Pentru un gust mai bogat şi o textură mai fină, după fierberea din faza 2, adăugaţi 50 g unt rece, nesărat şi mixaţi 10 sec./viteza 4.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154085

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu