Ingrediente:
Unt pentru coacere
6 - 8 linguriți gem de caise
Preparare:
Se adaugă :
- 350g lapte
- 100g apă
- 150g făină
- 2 ouă
- 8g zahăr vanilat
- 2g sare
se amestecă timp de 1 min. / nivelul 3,5 și apoi se lasă să se umfle 10 minute
Între timp, preîncălziți cuptorul pentru a-l menține cald la 90 ° C (căldură de sus și de jos). Ungeți o tigaie sau o tigaie plată cu unt sau ulei clarificat și încălziți pe aragaz.
Se toarnă o căptușeală de tigaie în clătita fierbinte.
Tăiați tigaia astfel încât aluatul să fie distribuit uniform pe fundul tigaiei.
Coaceți clătita până se gălbui auriu, întoarceți-o cu spatula și terminați coacerea pe cealaltă parte.
Puneți clătita pe o farfurie și păstrați-o caldă la cuptor.
Coaceți mai multe clătite din aluatul rămas și, dacă este necesar, ungeți tigaia între ele.
Ungeți clătitele cu gem de caise, rulează-le în sus, presară cu zahăr glaziv și servește.
Sugestii și sfaturi:
Clătitele pot fi umplute și cu alte gemuri sau sucuri de ciocolată.
Masa poate fi ușor dublată. posibil aluatul trebuie apoi amestecat în pasul 1 timp de 30 de secunde.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r239429
Sugestii și sfaturi:
Clătitele pot fi umplute și cu alte gemuri sau sucuri de ciocolată.
Masa poate fi ușor dublată. posibil aluatul trebuie apoi amestecat în pasul 1 timp de 30 de secunde.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r239429
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu