vineri, 14 iulie 2023

Lasagna cu pui

 

 


 

 

Ingrediente

  • 1 ceapa rumenită, tăiată în sferturi
  • 1 morcov, tăiat în bucăți (4 cm)
  • 1 tulpină de țelină, tăiată în bucăți (4 cm)
  • 4 catei de usturoi
  • 20 g ulei de măsline
  • 2 lingurita oregano uscat
  • 2 lingurita busuioc uscat
  • 400 g piure de roșii
  • 2 lingura pasta de rosii
  • 2 lingurita zahar
  • 250 g apă
  • 2 linguriță pastă de supă de pui (vezi Sfaturi)
  • piper negru măcinat, pentru a asezona
  • 500 g pui fiert, tocat (vezi Sfaturi)
  • 250 g brânză cheddar, tăiată în bucăți (3 cm)
  • 50 g făină simplă
  • 50 g unt nesarat
  • 500 g lapte
  • 1 linguriță muștar de Dijon
  • sare de mare, a asezona
  • 250 g foi de lasagne uscate

 

 

Pregătirea

  1. Puneți ceapa, morcovul, usturoiul de țelină și uleiul într-un bol de mixare și tocați 5 sec/viteza 5 , apoi a omis 3 min/100°C/viteza 1 .
  2. Adauga oregano, busuioc, passata, pasta de rosii, zahar, apa, pasta de stoc si ardei, apoi gateste 20 min/100°C//viteza  . Adăugați puiul și amestecați, apoi lăsați deoparte într-un castron. Vasul de amestecare curățat și uscat.
  3. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  4. Puneți brânza în bolul de mixare și dați-o pe răzătoare 5 sec/viteza 8 . Pune brânza rasă deoparte într-un castron separat.
  5. Puneți făina, untul, laptele, muștarul, sare și piper într-un bol de mixare, apoi gătiți 7 min/90°C/viteza 4 .
  6. Adăugați 70 g de brânză rasă și amestecați 40 sec/viteza 4 .
  7. Luați o tavă de copt din fontă (32 x 24,5 x 5 cm) și construiți-vă straturile de lasagna, începând cu sos de pui, apoi paste, sos de brânză și brânză rasă. Terminați cu un strat de sos de brânză și o stropire de brânză.
  8. Coaceți 25-30 de minute (180°C), până când sunt fierte și aurii. Lăsați să stea 5-10 minute înainte de servire. 

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r117042

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu