vineri, 14 iulie 2023

Piept de pui pizzaiola

 

 Ingrediente:

550 g piept de pui file, fără piele
130 g brânză Edam or other semi-hard cheese (e.g. Gruyère, Emmental, fontina), cut in pieces
100 g ceapă, cut in halves

20 g ulei de măsline
2 căței de usturoi
400 g roșii cuburi, din conservă or fresh
1 cub de concentrat de legume (pentru 0,5 l)
or 1 linguriță cu vârf concentrat pastă de legume preparat în casă
1 linguriță zahăr
½ linguriță sare, adjust to taste
½ linguriță piper negru măcinat, adjust to taste
1 ½ linguriță oregano uscat 

 

Preparation

  1. Puneţi pieptul de pui în recipientul Varoma, condimentaţi cu sare şi piper şi daţi deoparte.
  2. Puneţi în bol brânza Edam şi radeţi 5-10 sec./viteza 5. Transferaţi într-un castron şi daţi deoparte.
  3. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
  4. Puneţi în bolul de mixare uleiul, ceapa şi usturoiul, tocaţi 5 sec./viteza 5, apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați 5 min./120°C/viteza 1.
  5. Adăugaţi roşiile, cubul de concentrat şi zahărul, poziţionaţi Varoma şi reglaţi 25 min./Varoma/viteza 1.
  6. Puneţi pieptul de pui într-un vas termorezistent, turnaţi deasupra sosul de roşii şi brânza rasă şi presăraţi oregano. Coaceți timp de 10 minute (200°C) sau până când brânza se topeşte şi se rumeneşte. Serviţi fierbinte.

 

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu