Ingrediente:
550
g piept de pui file, fără piele
130
g brânză Edam or other semi-hard cheese (e.g. Gruyère, Emmental, fontina), cut in pieces
100
g ceapă, cut in halves
20
g ulei de măsline
2
căței de usturoi
400
g roșii cuburi, din conservă or fresh
1
cub de concentrat de legume (pentru 0,5 l)
or
1
linguriță cu vârf concentrat pastă de legume preparat în casă
1
linguriță zahăr
½
linguriță sare, adjust to taste
½
linguriță piper negru măcinat, adjust to taste
1 ½
linguriță oregano uscat
Preparation
- Puneţi pieptul de pui în recipientul Varoma, condimentaţi cu sare şi piper şi daţi deoparte.
- Puneţi în bol brânza Edam şi radeţi
5-10 sec./viteza 5 . Transferaţi într-un castron şi daţi deoparte. - Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
- Puneţi în bolul de mixare uleiul, ceapa şi usturoiul, tocaţi
5 sec./viteza 5 , apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați5 min./120°C/viteza 1 . - Adăugaţi roşiile, cubul de concentrat şi zahărul, poziţionaţi Varoma şi reglaţi
25 min./Varoma/viteza 1 . - Puneţi pieptul de pui într-un vas termorezistent, turnaţi deasupra sosul de roşii şi brânza rasă şi presăraţi oregano. Coaceți timp de 10 minute (200°C) sau până când brânza se topeşte şi se rumeneşte. Serviţi fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu