Ingrediente
- 285 g orez basmati alb, boabe lungi
- 60
g coacăze uscate
sau 60 g stafide - 60 g nuci de pin prajite, plus extra pentru ornat
- 625 g supa de legume
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita praf de ceapa
- ½ linguriță pudră de turmeric
- 1 lingurita ulei de masline
- 30 g unt nesarat, taiat bucatele
- ¼ buchet coriandru, proaspăt, tocat (optional)
Pregătirea
- Rețetele de gătit de orez sunt specifice orezului. Nu înlocuiți alte soiuri de orez. Utilizați numai tipul de orez specificat în rețetă. Dacă un anumit orez nu este disponibil, căutați în Cookidoo® rețete de orez folosind alte soiuri.
- Puneți coșul de fierbere pe capacul vasului de mixare și cântăriți orezul. Scoateți coșul de fiert, clătiți bine orezul sub apă rece până când apa devine limpede.
- Goliți orezul clătit
din coșul de fierbere în bol de amestecare. Adăugați coacăze, nuci de
pin, supa de legume, sare, praf de ceapă, turmeric și ulei și amestecați
cu o spatulă pentru a se combina. Puneți coșul de fierbere în loc de
ceașcă de măsurare pe capacul bolului de amestecare și gătiți
Aragazul de orez . Scoateți coșul de fiert și lăsați-l deoparte. - Adăugați untul, introduceți paharul de măsurat și lăsați orezul să se odihnească în bolul de mixare timp de 10 minute. Răzuiți ușor părțile laterale ale vasului cu o spatulă, apoi răsturnați bolul pentru a elibera orezul într-un vas de servire. Pufează orezul cu o furculiță, se ornează cu nuci de pin și coriandru și se servește după cum doriți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu