NGREDIENTE
dovlecel (eu am avut un dovlecel mare)
2 oua
o mana cascaval (cred ca merge si branza de casa sau parmezan)
usturoi pulbere (sau in functie de preferinte)
un pic de sare (optional)
2 linguri cu varf faina alba de grau
o lingurita ulei
marar uscat si un pic de praf de copt
MOD DE PREPARARE
Tocam dovlecelul crud cu tot cu coaja la tocatorul electric sau il dam pe razatoarea mica. Mie mi-a iesit aproape ca un piure dar nu e musai sa iasa asa.
Punem dovlecelul tocat intr-o strecuratoare si presam bine sa iasa cat mai multa apa. Daca l-am dat pe razatoare atunci il vom stoarce cu mainile.
Cascavalul cu usturoiul la fel le tocam la tocatorul electric sau le dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol batem ouale cu un tel, adaugam faina si curcuma si omogenizam.
Integram si cascavalul, usturoiul si dovlecelul si amestecam cu o spatula.
Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si o stergem cu un servetel.
Punem aproximativ cate 3 linguri per pancake. Coacem la foc foarte mic pana se rumeneste pe ambele parti (nu pana se arde).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu