sâmbătă, 1 februarie 2020

Peste de mare cu unt Miso, cartofi piure și fasole verde proaspata la Thermomix TM6


Ingrediente:

700 - 900g file de baschet chilian
suc de la o jumatate de lămâie, plus un plus pentru servire
1 vârf piper alb măcinat, după gust
340g morcovi, decojiți, tăiați în bețișoare
110g unt nesarat, împărțit
85g Pasta miso albă
800g apă
500 cartofi noi roșii sau albi, decojiți și sferturi
350 fasole verde proaspătă, tuns
1 lingura de sare fina de mare, dupa gust
arpagic proaspat, tocat fin, pentru a garnisi
boabe de piper curcubeu proaspăt măcinate, pentru a garnisi

Preparare:

1. Pestele se usucă cu prosoape de hârtie.
2. Plasează vasul Varoma în poziție și cântărește peștele.
3. Presărați peștele cu suc de lămâie și piper alb.
4. Se cântăresc bastoane de morcov, se aseaza în jurul peștelui și se pune deoparte Varoma.

5. Puneți 85g unt și pasta miso în bol și setati: 7 sec / viteză 3
6. Întindeți jumătatea sosului peste pește și puneți sosul rămas deoparte.

7. Puneți apa în bol, introduceți coșul de fierbere în bol și cântăriți cartofii.
8. Așezați vasul Varoma în poziție și introduceți tava Varoma, cântăriți fasolea verde, asigurați capacul Varoma și setati 30-35 min / Varoma / viteza 3 (vezi Sfat).

9. Îndepărtați Varoma, transferați legumele aburite și peștele pe un platou de servire.
10. Întindeți ușor untul miso rămas peste pește.
11. Îndepărtați coșul de fierbere cu spatula.
12. Renunțați la toate, cu excepția a cca. 225g de lichid din vasul de amestecare.
13. Adăugați cartofii gătiti, sarea și restul de 25g de unt și amestecați 7 sec / viteză 5.
14. Transferați într-un bol de servire.
15. Încingeți peștele și cartofii cu arpagic tocat fin și boabe de ardei curcubeu proaspăt măcinate.
16. Se servește cu lămâie.

Articole utile:

Prosoape de hârtie, vas de servire, platou de servire

Sugestii și sfaturi:

După 25 de minute, verificați nașterea peștilor.
Timpul de gătit va depinde de grosimea fileului.
Puteți utiliza mai multe fileuri pentru a egala 700 - 900g de pește.
Se poate folosi o combinație de fasole verde și dovlecel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu