joi, 21 decembrie 2023

Mazare cu ceapa, morcov si ardei


Nota: 9,5

Ingrediente

400g mazare fiarta
1 buc. (100g) morcovi
2 buc. (100g) ceapa
0.3 litri (300g) bulion de rosii
0.5 buc. (50g) ardei capia
20g faina alba
1 linguri (15g) ulei de masline
1 lingurite (5g) sare
0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
1 lingurite (2g) oregano uscat
1 legatura (30g) patrunjel verde

Mod de preparare la Thermomix:

ceapa  -  4 buc

           - 5 min la 100C

200g rosii cuburi la conserva
           - 5 min la 100C

morcov  -  2  buc

apa din conserva mazare  -  200ml
           - 10 min la 100C

ardei  -  jumatate
           - 20 min la 100C

mazare la conserva  -  930g (fara lichid)

zeama conserva mazare  -  520g

sare - 5g
           - 25 min la 100C

piper

oregano

patrunjel
           - 5 min la 100C

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie preincalzita adaugam o lingura de ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim pentru cateva minute cu atentie sa nu se arda.

2. Adaugam ardeiul capia tocat marunt si mai calim pentru cateva minute.

3. Cand ardeiul s-a fragezit adaugam o lingura de faina, amestecam bine si pe urma adaugam bulionul de rosii amestecand incet.

4. Dupa ce sosul a fiert aproximativ cinci minute, adaugam morcovul fiert taiat cubulete mici si mazarea fiarta.

5. Condimentam si aromam mazarea cu putina sare, piper, oregano uscat si fierbem la foc mediu pentru cinci minute.

6. Dupa ce am luat mazarea de pe foc adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu