Nota: 9,5
Ingrediente
400g mazare fiarta
1 buc. (100g) morcovi
2 buc. (100g) ceapa
0.3 litri (300g) bulion de rosii
0.5 buc. (50g) ardei capia
20g faina alba
1 linguri (15g) ulei de masline
1 lingurite (5g) sare
0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
1 lingurite (2g) oregano uscat
1 legatura (30g) patrunjel verde
Mod de preparare la Thermomix:
400g mazare fiarta
1 buc. (100g) morcovi
2 buc. (100g) ceapa
0.3 litri (300g) bulion de rosii
0.5 buc. (50g) ardei capia
20g faina alba
1 linguri (15g) ulei de masline
1 lingurite (5g) sare
0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
1 lingurite (2g) oregano uscat
1 legatura (30g) patrunjel verde
Mod de preparare la Thermomix:
ceapa - 4 buc
- 5 min la 100C
- 5 min la 100C
200g rosii cuburi la conserva
- 5 min la 100C
- 5 min la 100C
morcov - 2 buc
apa din conserva mazare - 200ml
- 10 min la 100C
- 10 min la 100C
ardei - jumatate
- 20 min la 100C
- 20 min la 100C
mazare la conserva - 930g (fara lichid)
zeama conserva mazare - 520g
sare - 5g
- 25 min la 100C
- 25 min la 100C
piper
oregano
patrunjel
- 5 min la 100C
- 5 min la 100C
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie preincalzita adaugam o lingura de ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim pentru cateva minute cu atentie sa nu se arda.
2. Adaugam ardeiul capia tocat marunt si mai calim pentru cateva minute.
3. Cand ardeiul s-a fragezit adaugam o lingura de faina, amestecam bine si pe urma adaugam bulionul de rosii amestecand incet.
4. Dupa ce sosul a fiert aproximativ cinci minute, adaugam morcovul fiert taiat cubulete mici si mazarea fiarta.
5. Condimentam si aromam mazarea cu putina sare, piper, oregano uscat si fierbem la foc mediu pentru cinci minute.
6. Dupa ce am luat mazarea de pe foc adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt.
1. Intr-o tigaie preincalzita adaugam o lingura de ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim pentru cateva minute cu atentie sa nu se arda.
2. Adaugam ardeiul capia tocat marunt si mai calim pentru cateva minute.
3. Cand ardeiul s-a fragezit adaugam o lingura de faina, amestecam bine si pe urma adaugam bulionul de rosii amestecand incet.
4. Dupa ce sosul a fiert aproximativ cinci minute, adaugam morcovul fiert taiat cubulete mici si mazarea fiarta.
5. Condimentam si aromam mazarea cu putina sare, piper, oregano uscat si fierbem la foc mediu pentru cinci minute.
6. Dupa ce am luat mazarea de pe foc adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu