Ingrediente:
330 g linte roșie
1250 g apă
1 lingură de sare (12g)
1 lingurita chimen măcinat (5g)
240 g ceapă, tăiată în sferturi
40 g unt
50 - 60 g ulei de floarea soarelui
1 lingură de ardei dulce măcinat
Preparare:
1. Puneți in bol:
- uleiul de floarea soarelui
- ardeiul dulce macinat
2. Gătiți 1 min. la 120°C la viteza 1
3. Transferați într-un recipient și dați deoparte.
4. Puneți in bol:
- 330g linte
- 1270g apă
- 240g ceapă
- 12g sare
- 5g chimen măcinat
- 330g linte
- 1270g apă
- 240g ceapă
- 12g sare
- 5g chimen măcinat
5. Gătiți timp de 40 min. la 100°C la viteza -lingura-
6. Gătiți inca 10 min la 80°C la viteza 4
7. Adăugați 40g unt.
8. Amestecați 5 sec la viteza 4
9. Serviți imediat garnisind supa de linte cu ulei aromat de paprika.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r168152
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r168152
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu