Ingrediente
500g faina alba
(5g) drojdie uscata
(300g) apa
1 linguri (15g) ulei de masline
1 linguri (25g) untura de porc
200g branza de oaie
1 buc. (55g) ou de gaina
0.5 lingurite (2g) sare
0.5 lingurite (4g) zahar
Mod de preparare:
1. Am ales sa folosesc drojdie uscata pentru a realiza placintele cu branza, asa ca am adaugat in cele 300 de mililitri de apa calduta cinci grame de drojdie uscata si o jumatate de lingurita de zahar.
2. Cernem faina iar dupa ce apa cu drojdia a facut o spuma deasupra o adaugam peste faina impreuna cu doua linguri de ulei de masline si o jumatate de lingurita de sare.
3. Framantam aluatul pana cand obtinem un amestec omogen si vascos.
4. Lasam aluatul la dospit timp de 45 de minute sau pana cand acesta se dubleaza in dimensiuni.
5. Dupa ce aluatul a dospit il intindem pe masa presarata cu faina si il mai framantam un pic pana cand scoatem bulele de aer din acesta.
6. Intindem aluatul subtire cu ajutorul unui facalet sau cu mainile.
7. Incalzim bine intr-o tigaie untura de porc iar atunci cand aceasta sfaraie o intindem peste aluatul intins, rulam aluatul si apoi ii dam o forma de melc.
8. Intindem din nou aluatul in forma de melc iar pentru compozitie eu am folosit branza de oaie amestecata cu un ou.
9. Asezam compozitia de branza in gramezi mici pe o jumatate de aluat si intoarcem cealalta jumatate de aluat peste ele.
10. Taiem aluatul cu grija sa nu taiem peste compozitia de branza si adaugam placintele intr-o tigaie cu ulei incins.
11. Prajim placintele pe fiecare parte cate un minut-doua sau pana cand sunt aurii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu