duminică, 1 octombrie 2023

Ciorba de iepure cu cartofi

Ingrediente

800g carne de iepure
4 buc. (500g) cartofi
2 buc. (200g) morcovi
1 buc. (150g) patrunjel radacina
1 buc. (100g) telina radacina
1 buc. (150g) pastarnac radacina
3 buc. (150g) ceapa
2 buc. (200g) ardei capia
2 linguri (30g) ulei de masline
2 lingurite (10g) sare
1 lingurite (5g) piper negru macinat
1 lingurite (2g) oregano uscat
1 lingurite (2g) rozmarin uscat

Mod de preparare:

1. Punem intr-o oala doua linguri de ulei de masline si calim carnea de iepure dezosata si taiata bucati de aproximativ un centimetru, pana cand apa lasata de aceasta este evaporata.

2. Adaugam ceapa si ardeiul capia pe care le-am taiat cubulete mici si le calim si pe acestea impreuna cu carnea pentru cinci minute.

3. Dupa ce am calit ceapa si ardeiul capia adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel, telina, pastarnac), condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano, rozmarin, amestecam si le tinem la foc mediu pentru doua sau trei minute.

4. Adaugam apa peste carne si legume pana cand trece cu doua degete peste acestea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic-mediu pentru aproximativ 45 de minute.

5. S-au scurs 45 de minute, verificam carnea de iepure iar daca este fiarta adaugam cartofii albi curatati si taiati in cuburi de aceeasi dimensiune cu carnea.

6. Acoperim oala cu un capac si fierbem cartofii pentru aproximativ 15 minute dupa care putem sa oprim focul si sa servim ciorba de iepure cu cartofi.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu