Ingredients
- 20 g pătrunjel proaspăt, doar frunzele
- 1 cățel de usturoi
- 50 g ulei de măsline extravirgin
- 100 g hribi proaspeți, tăiați felii
or 30 g hribi uscați, înmuiaţi în apă caldă timp de 20 minute, apoi scurşi - 100 g ciuperci champignon, proaspete, tăiate felii
- 1 ¼ linguriță sare
- 1200 g apă
- 300 g paste cu ou tip tagliatelle
- 1 - 2 prize piper negru proaspăt măcinat, to taste
Preparation
- Puneţi pătrunjelul în bol şi tocaţi 3 sec./viteza 7. Scoateţi 1 linguriţă din pătrunjelul tocat şi puneţi-l deoparte. Lăsaţi restul în bol.
- Adăugaţi usturoiul şi 30 g ulei de măsline extravirgin şi sotaţi 3 min./120°C/viteza 1. Dacă doriţi, scoateţi usturoiul.
- Adăugaţi hribii, ciupercile champignon şi ¼ linguriţă de sare în bol şi gătiţi 12 min./100°C//viteza . Transferaţi într-un bol pentru servit şi păstraţi la cald.
- Turnaţi apa în bol şi aduceţi la fierbere 10 min./100°C/viteza 1.
- Adăugaţi tagliatellele şi restul de 1 linguriţă de sare şi fierbeţi, fără paharul de măsurare timpul indicat pe ambalaj/100°C//viteza 1 sau până devin al dente. Scurgeţi pastele prin Varoma şi transferaţi în bolul pentru servit, peste ciuperci. Adăugaţi restul de 1½ linguriţă de ulei de măsline extravirgin (20 g), piperul negru şi pătrunjelul tocat, apoi amestecaţi delicat cu spatula. Serviţi preparatul fierbinte.
Hints & Tips
- - Cantitatea de sare poate fi mărită după gust, în funcţie de calitatea ciupercilor.
- Serviţi cu parmezan ras.
- Hribii sunt cunoscuţi şi sub numele de mânătărci. - - În această rețetă sunt folosite două soiuri de ciuperci, dar o puteti adapta după gustul propriu. Hribii au o savoare unică. Puteți folosi numai hribi, dar îi puteți înlocui cu ciupercile preferate, pentru un rezultat diferit, dar tot delicios.
- Puteţi face acest preparat şi cu paste făcute în casă. Fierbeţi pastele într-o oală în timp ce sotaţi ciupercile în Thermomix®.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154006
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu