- 1 lipie
- 3-4 linguri de hummus
- salata preferată
- câteva boabe de năut crocant
pentru hummus clasic - vezi aici rețeta
pentru năut crocant
- 2-3 linguri boabe de năut din conservă
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper, paprika (iute, dulce, afumată), fulgi de chilli, chimen, etc.
Instrucțiuni de preparare
- Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie.
- Adăugați boabele de năut și condimentele.
- Lăsați boabele de năut să se gătească până când se rumenesc și se usucă. Vor deveni și mai crocante după ce se răcesc puțin.
asamblare lipie cu hummus
- Ungeți lipia cu humus pe toată suprafața.
- Așezați salata voastră preferată pe jumătate de lipie.
- Peste salată presărați boabele de năut crocant.
- Îndoiți lipia în două (aduceți jumătatea liberă peste jumătatea cu salată)
- Puneți lipia pe un grill sau tigaie încinsă, câte 1 minute pe fiecare parte, doar cât să se încălzească puțin.
- Serviți lipia cu hummus, salată și năut crocant imediat.
https://bucate-aromate.ro/2021/06/lipii-cu-hummus/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu