INGREDIENTE
- Câteva crenguțe de cimbru, doar frunze
- Câteva crenguțe de pătrunjel
- 10 roșii uscate la soare
- 6 castraveți mici
- 1 ceapă medie, tăiată în sferturi
- 3 căței de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 l arge vinete ferme, tăiate cuburi de 1 cm
- 1 linguriță de muștar integral
- 1 linguriță de oțet balsamic
- 2 lingurite capere
- 1 l pâine franceză sau pâine italiană crocantă sau biscuiți
- Sare și piper negru
PREGĂTIREA REȚETEI
Așezați cimbru și pătrunjel în bolul TM și tocați timp de 6 secunde la viteza 6. Dați deoparte.
Așezați roșiile uscate și castraveții în vasul TM și tăiați timp de 2-3 secunde la viteza 5. Puneți deoparte.
Așezați ceapa și usturoiul în bolul TM și tăiați-le timp de 5 secunde la viteza 7. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline și sotati-le 1½ minute la 100 o C la viteza 1.
Adăugați ulei suplimentar și vinete și gătiți timp de 8 minute la 100 o C la viteza 2.
Adăugați roșii și castraveți uscați, cimbru și pătrunjel, muștar, oțet balsamic și capere. Gatiti 5 minute la 100 o C la viteza 1.
Amestecați timp de 5-7 secunde, mișcând apelarea rapidă încet de la viteza 1 la viteza 5.
Se condimentează după gust și se servește cu biscuiți sau pâine crustă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu