marți, 31 octombrie 2023

PATE DE VINETE

 


INGREDIENTE

  • Câteva crenguțe de cimbru, doar frunze
  • Câteva crenguțe de pătrunjel
  • 10 roșii uscate la soare
  • 6 castraveți mici
  • ceapă medie, tăiată în sferturi
  • căței de usturoi
  • lingura ulei de masline
  • arge vinete ferme, tăiate cuburi de 1 cm
  • linguriță de muștar integral
  • linguriță de oțet balsamic
  • 2 lingurite capere
  • pâine franceză sau pâine italiană crocantă sau biscuiți
  • Sare și piper negru


PREGĂTIREA REȚETEI

  1. Așezați cimbru și pătrunjel în bolul TM și tocați timp de 6 secunde la viteza 6.   Dați deoparte.

     

    Așezați roșiile uscate și castraveții în vasul TM și tăiați timp de 2-3 secunde la viteza 5.   Puneți deoparte.

     

    Așezați ceapa și usturoiul în bolul TM și tăiați-le timp de 5 secunde la viteza 7.   Adăugați 1 lingură de ulei de măsline și sotati-le 1½ minute la 100 o C la viteza 1.

     

    Adăugați ulei suplimentar și vinete și gătiți timp de 8 minute la 100 o C la viteza 2.

    Adăugați roșii și castraveți uscați, cimbru și pătrunjel, muștar, oțet balsamic și capere.   Gatiti 5 minute la 100 o C la viteza 1.

     

    Amestecați timp de 5-7 secunde, mișcând apelarea rapidă încet de la viteza 1 la viteza 5.

    Se condimentează după gust și se servește cu biscuiți sau pâine crustă.




https://www.recipecommunity.com.au/starters-recipes/eggplant-pate/qasam5w0-d94e6-675029-cfcd2-jq9vhmwl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu