miercuri, 1 noiembrie 2023

Supa de fasole toscana la Thermomix TM6


Ingrediente:

20 g brânză de parmezan, scoasă și tăiată în bucăți (3 cm), plus un plus de ras pentru garnisire
1 frunză de rozmarin proaspăt (aproximativ 10 cm lungime), numai frunze
1 fir de cimbru proaspăt, numai frunze
½ ceapă brună (aprox. 40 g)
1 cui de usturoi
20 g ulei de măsline
50 g pancetta, tăiată în cuburi
1 tulpină de țelină (aproximativ 30 g), tăiată în cuburi
1 morcov (aproximativ 70 g), tăiat cubulete
30 g dovlecel, tocat
200 g roșii tăiate în conservă
400 g boabe amestecate în conservă, clătite și scurse (aproximativ 250 g fasole scursă)
160 g apă
2 lingurițe de pastă de legume (vezi Sfat)
½ linguri de fulgi de ardei uscat
2 felii de pâine crustă, pentru a servi

Preparare:

Puneți parmezanul în vasul de amestecare și grătați 5 sec / viteză 9 . Transferați într-un bol și dați deoparte.
Puneți rozmarinul și cimbru în vasul de amestecare și tocați 20 sec / viteză 8 . Transferați într-un bol separat la parmezan și dați deoparte.
Puneți ceapa și usturoiul într-un bol de amestec și tocați 3 sec / viteză 5 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula.
Se adaugă ulei, pancetta, țelină și morcov și se toarnă 3 min / Varoma / viteza 1 , punând coșul de fierbere în loc să măsoare cana pe capacul bolului.
Adăugați dovlecelul, roșiile, fasolea amestecată, apa, stocul, fulgii de ardei iute și ierburile rezervate tocate și gătiți 10 min / 100 ° C /  / viteză  .
Transferați supa într-un bol cu ​​servire termică sau un alt vas mare și amestecați parmezanul răcit rezervat. Garnisiți cu parmezan ras în plus pentru a gusta și servi imediat cu o felie de pâine proaspătă crustă pe lateral.

Sugestii și sfaturi:

Vă rugăm să consultați Cartea de bucate de bază sau Cartea de bucate cotidiene pentru rețeta de paste din legume
Rețetă pentru unul : Reduceți toate ingredientele la jumătate și gătiți 8 min / 100 ° C /  / viteză  la pasul 5.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r78474
Ciorba de fasole vegetariana toscana: omite pancetta si continua dupa reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu