Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 dovleac mediu curatat si feliat
- 1 cana fiertura de legume
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura frunze proaspete de cimbru (sau rozmarin)
- optional: iaurt grecesc sau smantana de caju pentru servire
Preparare
- Intr-o oala mare caliti ceapa in uleiul de masline, pana ce devine maronie.
- Adaugati usturoiul si amestecati pana ce incepe sa se simta aroma sa.
- Adaugati dovleacul, fiertura de legume, sarea si piperul. Amestecati-le, iar dupa ce dau in foc, lasati-le sa fiarba la foc mic timp de 20-30 minute (pana ce dovleacul devine moale).
- Adaugati cimbrul.
- Pasati legumele cu un instrument de facut piure.
- Serviti supa garnisita cu frunze de cimbru si iaurt/smantana (optional).
http://satya.ro/supa-crema-de-dovleac-si-cimbru/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu