Reteta a la Tudi :)
Nota:
5 morcovi
3 cepe
1 pastarnac
2 catei de usturoi
1 ardei
5 cm praz
3 rosii cherry
3 cepe
1 pastarnac
2 catei de usturoi
1 ardei
5 cm praz
3 rosii cherry
1 lingura bulion din tub
1 frunza de dafin care se scoate dupa 10 min. intreaga
4 fire patrunjel verde
patrunjel uscat
usturoi praf
ulei, sare,
3 prafuri piper Cayenne
Nota: ?
- Se curata morcovii si se pun la fiert, apoi se adauga si ceapa, ardeiul, cartoful si ghimbirul. Cand s-au fiert, ceapa si ardeiul de scot , se separa morcovii si cartoful de zeama, se blenduiesc adaugandu-se putin cate putin din zeama; compozitia trebuie sa fie mai grosuta.
- Daca trebuie, mai adaugati apa fierbinte, pana se subtiaza cat doriti. Se mai da intr-un clocot, apoi se adauga smantana desfacuta cu un pic de zeama sau apa.
- Se potriveste de sare si se serveste imediat. Deasupra am pus un praf de flori de marar. Reteta originala era cu un pic de ceapa de tuns, adaugata peste un mot de smantana.
https://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/supa-crema-de-morcovi-fid-947108
Reteta Bucataria Ramonei:
https://bucatariaramonei.com/supa-crema-de-morcovi/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu