●
Mazare verde congelata
250 g
●
Morcovi
2 buc
sau unul mai mare
●
Ardei gras rosu
1 buc
sau 100g
●
Ulei de masline
3 linguri
sau de floare s.
●
Sare,piper,boia dulce
1 lingurita
dupa gust
●
Busuioc,cimbru
1 lingurita
verzi ar fi mai bune
●
Sos de rosii
3 linguri
sau bulion
●
Oua fierte
3 buc
cate unul pt. fiecare persoana
pasi de urmat
Pas 1
Pregatim ingredientele, spalam si curatam legumele. Lintea trebuie fiarta inainte [dar nu mult sa nu se zdrobeasca] eu aici am folosit din borcan gata fiarta.
Pas 2
Sunca se taie fideluta sau cum va place voua.
Ceapa se taie marunt, iar morcovii si ardeii cubulete un pic mai mari; asa se vad bucatile in mancare, daca le taiem f. marunt se inmoaie prea tare.
Pas 3
Punem uleiul in cratita si cand este cald punem sunca si o calim un pic, amestecam sa nu se arda.
Pas 4
Adaugam ceapa si morcovii, amestecam 1-2 minute si punem capacul. Lasam sa se scada bine ceapa.
Pas 5
Dupa ce s-au inabusit bine ceapa si morcovii adaugam ardeii, amestecam, condimentam dupa gust. Lasam si adreii sa se caleasc un pic...
Pas 6
...si punem mazarea direct congelata, fierbe mai bine asa.Amestecam si punem capacul, lasam pana se dezgheata de tot mazarea.
Pas 7
Punem sosul de rosii si boiaua, turnam supa sau apa calda [nu fierbinte ca se zbarceste mazarea].
Pas 8
Lichidul trebuie sa acopere bine toate legumele sau depinde cum vreti sa ramana la final,mai zemoasa sau mai consistenta.Se fierbe la foc mic cateva minute.Eu nu pun niciodata faina.
Pas 9
Lintea se pune la final pt. ca fiind fiarta nu trebuie decat sa se amestece bine toate aromele, amestecam si vedem consistenta,se mai poate pune lichid si condimente dupa gust.
Pas 10
Ierburile aromate se pun intotdeauna doar la sfarsit, daca le punem mai repede se fierb prea mult si se pierde toata aroma.Daca nu va place busuiocul puteti pune foi de dafin.
Pas 11
Ouale fierte se curata si se taie in patru, se pun direct in farfurie cate un ou pt. fiecare persoana.
POFTA BUNA.
https://www.lalena.ro/u/reteta/389/Linte-cu-mazare-verde/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu