miercuri, 1 noiembrie 2023

Smoothie cu lapte de migdale, banana si cacao si scortisoara

 


- 300 ml apa
- 25g migdale (hidratate cu 24h inainte)
- 100 g banana (o banana) (80 kcal)
- 5g cacao (cu continut scăzut de grăsimi)
- 1g scortisoara
- 12,5g  stafide hidratate

Am incercat si cu goji hidratat si 10g cacao, dar gustul si nu a fost chiar asa de bun.


Recomandarile medicului:

Acest smoothie, de aproximativ 400 de grame, are doar 200 kcal, şi poate reprezenta o alternativa ideala pentru un mic dejun rapid, sau pentru o gustare gustoasa şi consistenta.

„Dacă doriţi sa îl mâncaţi ca mic dejun, va recomand sa consumati, alături de smoothie, şi o porţie de fructe oleaginoase (migdale / nuci / caju / alune crude), întrucât grasimile sanatoase din acestea vor încetini puţin digestia, astfel încât smoothi-ul va tine mai mult de foame, iar organismul va beneficia mai eficient de nutrientii din acesta. Nu recomand pentru prima masa a zilei un continut exclusiv semi-lichid, întrucât se va digera foarte repede, iar senzaţia de foame poate apărea destul de repede.

În funcţie de preferinta, puteţi jongla cu cantitatile fiecarui ingredient. De exemplu, dacă doriţi o aroma mai puternica de banana, puteţi folosi o banana mai mare, sau dacă doriţi ca produsul să fie mai diluat, puteţi creşte cantitatea de lapte sau scadea uşor celelalte ingrediente.”  ne explica medicul Alexandru Popa.

Beneficii cacao:

Cacao este un aliment cu multiple beneficii. Acesta stimuleaza productia de serotonina şi dopamina, nişte neurotransmitatori care induc o stare de bine, şi sunt considerati a fi „hormonii fericirii”. De asemenea, flavonoidele din cacao au un rol benefic asupra neuronilor, imbunatatind capacitatea de invatare şi memoria. Nu în ultimul rând, oxidul nitric, un neurotransmitator cu rol vasodilatator din cacao, previne aparitia accidentului vascular cerebral. Polifenolii din cacao, cu rol antioxidant, ajuta la scaderea inflamatiei din organism şi la normalizarea nivelului colesterolului

Beneficii scortisoara:

Scortisoara este un condiment care poate ajuta la mentinerea unui nivel normal al glicemiei, prin scădere glucozei sangvine şi modularea producţiei de insulina în organism. De asemenea, s-a demonstrat ca are rol adjuvant în echilibrarea nivelului de colesterol, precum şi un important rol antifungic.


https://www.csid.ro/diet-sport/retete-culinare/bauturi-cocteiluri/reteta-de-smoothie-de-banana-si-cacao-a-medicului-alexandru-popa-18253919/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu