miercuri, 1 noiembrie 2023

Supă de roșii egipteană

 

Ingrediente

  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă galbenă mică, tocată mărunt
  • 1 cățel usturoi
  • 113 g ardei kapia
  • 500 g roșii proaspete
  • 560 ml supă de legume
  • 1/2 linguriță praf chilli
  • 1/4 linguriță boia de ardei
  • 1 limetă, feliată
  • sare
  • piper

Încearcă și: Supă de legume asiatică

Modalitate de preparare

  1. Într-o oală mai mare puneți untul să se topească.
  2. Adăugați ceapa și usturoiul, apoi gătiți la foc potrivit până când se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  3. Adăugați ardeiul kapia tăiat mărunt și roșiile decojite.
  4. Fierbeți pentru 10 minute.
  5. Adăugați supa de legume, praful de chili, boiaua de ardei și mențineți pe foc pentru înca 5 minute.
  6. Cu un blender pasați până când obțineți un piure fin.
  7. Adăugați sare și piper după gust.
  8. Serviți supa caldă cu felii de limetă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu